Phillip hasznos játéka sem ért győzelmet a briteknek

A Szolnoki Olaj KK hátvédje pattanózásban és szerzett labdákban is odatette magát, de a britek Észtországban is kikaptak - Sebastian Koch és az osztrák válogatott súlyos zakóba szaladt bele a németek ellen.

Ma este folytatódott a 2019-es világbajnokság selejtezőinek első csoportkörében a második forduló.

Az első körben a görögöket megszorongató, sőt, majdnem megverő britek 6 ponttal megnyerték az első negyedet Észtországban, de a második felvonást 26-12-re elvesztették, onnan pedig hiába jöttek vissza a harmadik negyed végén és a záró etap második felében is két pontra, nem tudtak sem egalizálni, sem fordítani, 73-70-re kikaptak. A briteknél Tarik Phillip 24 és fél percet töltött a parketten, és bár a pontszerzésben nem volt hatékony (8 pont, 1/2 dupla, 0/3 tripla, 6/8 büntető), volt 7 pattanója, 3 szerzett labdája és 1 gólpassza is, így 1 eladott labdája és 3 személyi hibája ellenére is 12 VAL-lal zárt, csapata egyik leghasznosabb tagja volt összességében.

Az osztrákok hatalmas pofonba szaladtak bele hazai pályán, egyetlen negyedben sem voltak egy szinten a németekkel, akik végül 90-49-re győztek. A vendéglátónál az Egis Körmend játékosa, Sebastian Koch kezdőként 15 percnyi játéklehetőséget kapott, de 1 kihagyott triplát és 1 pattanót jegyzett 2 fault mellett, így 0 VAL-t tett hozzá a meccshez.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus