Phillip hosszabbításra mentett, de elmaradt a brit csoda

A Szolnoki Olaj KK hátvédje kulcsszereplő volt a görögök elleni meccs végjátékában - a brit csoda a ráadás vége előtt 3.8 másodperccel foszlott szerte.

Nagy-Britannia a 2019-es világbajnoki selejtezősorozat mai játéknapján Görögországot fogadta, és végig nagyon szoros mérkőzést játszottak a hellénekkel. Az utolsó perc kezdetére megléptek a vendégek, 8 ponttal vezettek, innen azonban egyenlítettek a britek, akik a hosszabbításban végig vezettek. Volt viszont még egy fordulat a meccsben: a görögök 3.8 másodperccel a ráadás vége előtt fordítottak egy triplával, így végül nagy nehezen, de 95-92-re győztek.

A vendéglátónál helyet kapott a Szolnoki Olaj KK hátvédje, Tarik Phillip is, aki 20 perc alatt 8 pontig (2/5 dupla, 1/2 tripla, 1/2 büntető), 2-2 pattanóig, gólpasszig és eladott labdáig, valamint 1 szerzett labdáig jutott, ami 6 VAL-t ért. Ennél a statisztikánál azonban fontosabb, hogy a rendes játékidő végén Andrew Lawrence labdaszerzését követően Phillip egyenlített egy ziccerrel - ezt ezen a linken meg is nézhetitek, hiszen az utolsó 20 másodpercben a görögök jöhettek négypontos előny birtokában, onnan két labdaszerzéssel és két kosárral egalizáltak a hazaiak. A hosszabbítás utolsó percének kezdetén is volt Phillipnek egy fontos védekezése Larentzakison - győzelmet ez sem ért Athinaiou hármasa miatt.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus