Pór Péter lemondott, Ivkovics a Szolnok új edzője

A Szolnoki Olaj KK vezetőedzője, Pór Péter lemondott a zalaegerszegi vereséget követően, Sztojan Ivkovics az Olaj új trénere.

A Szolnoki Olaj KK sajtóközleménye:

A szerdai zalaegerszegi bajnoki mérkőzés után benyújtotta lemondását Pór Péter, a Szolnoki Olaj vezetőedzője. A klubvezetés és a szakmai stáb döntése nyomán feladatait a Szolnoki Olaj KK szakmai igazgatója, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics veszi át. Pór Péter leköszönése után sem távozik a klubtól, továbbra is segíti a csapat munkáját.

A Szolnoki Olaj KK Kft. vezetése a szakmai stábbal közösen elemezte az elmúlt időszak eredményeit. A csapat évek óta párhuzamosan állt helyt a magyar és a nemzetközi porondon, az Eurocup mezőnyében például olyan együttesek között is, amelyek kedvezőbb anyagi lehetőségekkel és bővebb kerettel rendelkeznek, mint a szolnokiak.

A Szolnoki Olaj csapata az elmúlt 50 napban közel annyi mérkőzést játszott, mint egy csak Magyarországon versenyző klub 5 hónap alatt, miközben az Európa Kupa mérkőzései miatt 25 ezer kilométert utaztak a játékosok. Ez a folyamatos kettős terhelés mentálisan és fizikailag is sokat kivett a csapatból, ezt mutatja az elmúlt napok gyengébb játéka.

A Szolnoki Olaj KK Kft. vezetése elfogadta, hogy ebből a helyzetből a leköszönő Pór Péter már nem tudja kimozdítani a csapatot, ezért úgy döntött, hogy feladatait a Magyar Bajnokság végéig a Szolnoki Olaj KK szakmai igazgatója, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics vegye át.

A Szolnoki Olaj vezetése elismeri Pór Péter és a játékosok eddigi teljesítményét. A magyar kosárlabdasport szempontjából is mérföldkő, hogy a csapat az Eurocup 2. körébe jutott, az Olaj eredményét pedig nemcsak a hazai szakma méltatta, szereplésünkhöz több európai klub vezetője is gratulált. Itthon sincs miért szégyenkeznünk, hiszen a csapat idén is Magyar Kupa döntőt játszott, a jövőre nézve pedig a klub és a szurkolók elvárása továbbra is az, hogy a Magyar Bajnokságban a Szolnoki Olaj KK megvédje a címét.

Szolnok, 2016. február 25.
Kiadó:dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Olaj KK Kft. felügyelőbizottságának elnöke

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus