Pustahvarék és Zagoracék is kikaptak

A fehéroroszokat Montenegró, a szlovéneket pedig Spanyolország verte - a két NBI/A-s légiós most nem tudott meghatározó szerepet játszani csapataikban.

Ma este rendezték a 2019-es világbajnokság selejtezőjének első csoportkörében a második forduló első napját - holnap jön a folytatás.

Fehéroroszország Montenegrót fogadta, és tükörsima vereséget szenvedtek - a félidőben 24 pontos hátrányban voltak, és ennyi volt a végén is különbség Sehovicsék javára (67-91). A hazaiaknál a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosa, Aliaksandr Pustahvar több mint 21 percet töltött a parkettán, ami alatt 4 pontot (1/2 dupla, 0/4 tripla, 2/2 büntető), 2 pattanót, 1 eladott labdát és 2 faultot jegyzett, így 0 VAL-lal zárt. A túloldalon egyébként az ex-szolnoki Nikola Pavlicsevics sem volt túl jó, 19 perc alatt 6 pontot szórt, de 2/7-es mezőnymutatóval, 3 gólpasszára pedig volt 3 eladott labdája is, így 4 VAL-lal zárt.

Az A csoport másik mérkőzésén Spanyolország nagyon megszenvedett Szlovéniával, a harmadik negyed legvégén léptek meg nyugati szomszédainktól a hispánok, és végül 8 ponttal győztek (92-84). A Sopron KC magasembere, Sasa Zagorac 8 és fél perc alatt pont nélkül zárt (0/1 tripla), volt 1-1 pattanója, eladott labdája és faultja, így -1 VAL-t hozott össze.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus