Rashad Bell bajnok és MVP!

Az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Rashad Bell bajnoki címet ünnepelhetett Irakban, miután csapatával, a Duhok együttesével - a klub történetében először - megnyerte a bajnokság aranyérmét. Bell nagy szerepet vállalt a végső sikerből, jutalmul őt választották a döntő és az év legértékesebb játékosának.

A döntő első mérkőzését jól kezdte hazai pályán a Duhok. A félidőben nyolc, míg a harmadik játékrészben már 15 ponttal is vezettek, ám ellenfelük, a Nift Al-Janoub nagy hajrát vágott ki, megfordította a mérkőzés addigi menetét, és 12 másodperccel a lefújás előtt két pontos előnyt tudhatott magáénak. Ekkor érkezett a hazaiak irányítója, Michael Shamon, aki a végső dudaszó pillanatában szerzett hárompontossal megnyerte a meccsek a Duhoknak.

A mérkőzés hőse Shamon mellett Rashad Bell volt, aki 28 ponttal, 7 lepattanóval és 2 blokkal zárt.

Az első mérkőzést ezzel az utolsó másodperces hárompontossal nyerték meg:

A második, idegenbeli mérkőzést nagyon simán nyerte a Duhok, Bell pedig ismételten kitett magáért, 26 pontot és 10 lepattanót tett a közösbe. A Duhok így 2-0-ás összesítéssel nyerte meg az egyik fél második győzelméig tartó döntőt, mely a klub fennállásának első bajnoki címét jelentette.

Bell számtalan díjat söpört be. Őt választották a döntő és a bajnoki évad legértékesebb játékosának, ő nyerte a legjobb csatárnak (3-4-es poszt), valamint a legjobb légiósnak járó díjat, továbbá beválasztották az év ötösébe és a legjobban védekező csapatba is.

Bell idei szezonjának összefoglalója alábbiakban megtekinthető:

Slide - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus