Remek rendezvény amatőröknek és vb-re készülőknek

A 2015-ös évvel ellentétben idén kegyeibe fogadta az időjárás a Városligetben tartott jubileumi 5. A Kosárlabdázás Napja elnevezésű rendezvényt.  A több mint 300 csapat játékosai mellett ezrek látogattak ki a nagyszabású nemzetközi eseményre.

32 - köztük az MKOSZ jóvoltából 12 "FIBA kompatibilis" műanyag borítású -  pályán zajlottak a küzdelmek a különböző kategóriákban. A kenguru korú kislányoktól a világbajnokságra készülő egyetemistákon át a kedvtelésüknek hódoló seniorokig minden korosztály pályára lépett és megmérettetett. Az egyetemisták felkészülés és amolyan keretszűkítés előtti "casting" gyanánt U18-as csapatokkal mérték össze tudásukat.

Az integráció jegyében kerekesszékes, valamint speciális olimpiai csapatok is játszottak a centerpályán, Boros Zoltán, Sitku Ernő, Judik Béla és Farkas Attila a régi idők szelleme örömjátékából idézett vissza valamit az Old Boys csapat mérkőzésein. A lelátón pedig olyan, még náluk is régebbi kiválóságok figyelték a mozdulatokat, mint id. Banna Valér, Újvári Miklós vagy Gál János.

Fokozta a hangulatot az adidas jóvoltából meghívott olimpiai bajnokok, érmesek élménybeszámolója. Szász Emese, Szilágy Áron, Imre Géza és Risztov Éva szavait szinte "itta" a közönség", amely nagy tapssal jutalmazta vívóink és úszónk történetét - reméljük, lesznek olyan fiatalok, akik látván, s hallva őket (át)érzik. mi mindennel, lemondással, áldozatvállalással jár eljutni a világ élvonaláig.

Száz szónak is egy a vége, kitűnő, szabadidős sportolásra tökéletesen alkalmas időben, egy remek rendezvénnyel ünnepelték a sportág barátai a kosárlabdát a Kosárlabdázás Napján.

Az OTP adidas streetball sorozat szervezői pedig már törik a fejüket azon, hogy az eddigi esztendők rendezvényeit hogyan, s miként "überelhetnék", azaz múlhatnák felül jövőre, a negyedszázados jubileumon, amikor a 25. streetball évadra kerül majd sor...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus