Rosco Allen a japán második ligába igazolt

Ami pár órája még csak "sci-finek tűnt", az mostanra realitás lett, Rosco Allen pályája csúcsa felé haladva a japán második ligába szerződött.

A Shimane Susanoo Magic meg tudott egyezni a magyar válogatott Rosco Allennel, aki két évnyi spanyol első ligás légióskodás és egy év Bajnokok Ligája-részvétel után a japán második vonalban fog kosarazni a következő idényben.

A klub hivatalos twitter fiókja alapján tehát mondhatjuk, hogy a korábban a Stanfordon az NCAA-ben pallérozódó és ott is igen tisztes karriert futó, 25 éves, négyes s hármas poszton egyaránt otthonosan mozgó magyar-amerikai kosaras ereje teljében olyan irányt vett, melyet magyar kosárlabdázó korábban még nem.

A Shimane SM egyébként az előző évadban döntőzött a nyugati konferencia alapszakasz győzteseként, célja pedig a következő szezonban is a feljutás. Érdekesség, hogy Al Thornton személyében volt már számottevő NBA-pályafutás után megszerzett ászuk is, ő az előző idényben 14 pontot és 5 lepattanót átlagolt a japán másodosztályban.

Ilyen szinten az első, aktív magyar válogatott kosaras lesz, aki Ázsiában fogja keresni a kenyerét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus