Ryan Evansszel erősített az ASE

Az Atomerőmű SE légióst igazolt: a hármas poszton bevethető Ryan Evansszel kötöttek szerződést Braniszlav Dzunicsék.

A csapat hivatalos honlapja, a kosarlabda.ase.hu mutatta be részletesebben is a kosarast:

A 203 centis, 24 éves amerikai játékos az Izraelből érkezik, ahol 22 pont és 9 lepattanó volt az átlaga mérkőzésenként a másodosztályban, a hármasokat pedig 44 százalékkal értékesítette.

Mint ismeretes, John Roberson a múlt héten távozott a csapattól, a klub pedig azóta kereste az utódját. Ryan Evans személyében meg is érkezett a pótlás, akiről azonban nem mondható el, hogy egy az egyben John helyettesítése lenne a feladat, sőt. A 180 centis, kizárólag irányító poszton bevethető kisember után ezentúl egy 203 centi magas, jó felépítésű bedobó fog pályára lépni az ASE mezében, aki magasságának és agresszivitásának köszönhetően akár négyes poszton is bevethető lesz, ha úgy alakul. Új játékosunkkal szezon végéig tartó szerződést kötött a klub, és mivel már le is szállt a gépe Ferihegyen, holnap meg is tudja kezdeni a közös munkát a csapattal, a Pécs ellen pedig várhatóan már pályára is tud lépni.

Ryan Evans a jó nevű, veretes múlttal rendelkező Wischonsin egyetemen végzett 2013-ben, amelynek erősségéről mindent elárul, hogy az amerikai egyetemi bajnokság első osztályában (három osztály van) szereplő 351 iskola közül jelenleg ötödik helyre rangsorolják az erősorrendben (Teljes lista ITT). Tavaly egészen a négyes döntőig menetelt a csapat, de például 2011-ben és 2012-ben - Evans-szel a soraiban - is eljutottak a legjobb tizenhatig. Ryan az utolsó két évében kapott igazán komoly szerepet, ekkor már kezdőként számoltak vele, amit ponterős játékkal, valamint jó lepattanózással és védekezéssel igyekezett meghálálni. A négy évnyi egyetemi pályagutása alatt igazi vasembernek bizonyult, egy meccset sem hagyott ki, 138 mérkőzése rekord az iskola történetében. Érdekesség, hogy ebben az időszakában szinte egyáltalán nem próbálkozott hárompontos dobásokkal, de ha mégis, akkor nem volt túl nagy sikere. Egyetemi statisztikái:

A drafton nem kelt el, de a Detroit Pistons látott benne lehetőséget, és meghívta a nyári táborába, ahol négy meccsen átlagosan 7.3 pont, 3 lepattanó és egy labdaszerzés került a neve mellé, 17 percnyi játékidő alatt. Hiába a jó teljesítmény, edzőtábor-meghívást nem sikerült kiharcolnia, de mivel nem akart elszakadni az NBA világától, a folytatásban a D-Liga mellett tette le a voksát. Az NBA előszobájának számító bajnokságban 21 perc jutott neki meccsenként, ez alatt 8.5 pont és 4.4 lepattanó került a statisztikai lapjára átlagban. Na meg majdnem minden meccsen egy sikeres hármas, mutatva, hogy ebben a műfajban is fejlődés állt be nála.

A szezon végeztével ismét megpróbálkozott a nyári ligával, ezúttal a Minnesota színeiben, ám szerződést ismét nem sikerült kiharcolnia, így Európa felé vette az irányt. Első állomása az izraeli másodosztályban szereplő Maccabi Raanana volt, itt pattogtatott egészen a tegnapi napig. 10 találkozót játszott a csapat színeiben, ezeken 22.3 pont, 9 lepattanó és 2.7 gólpassz került a neve mellé. Legutóbb öt napja lépett pályára, akkor 23 ponttal, 9 pattanóval és 7 gólpasszal vezette győzelemre csapatát. Érdemes kiemelni közel 44 százalékos triplamutatóját, amely kiemelkedően jónak számít. Idei statisztikái:

Egy biztos: személyében egy fizikálisan játszó, agresszív játékos került a csapathoz, aki a gyűrűtől távol is feltalálja magát. Csapatunk egyik gyenge pontja egyértelműen a hármas poszt volt idén, Evans remélhetőleg komoly előrelépést jelent majd. Hogy milyen típusú játékosról is van szó, annak bemutatására lássunk egy összeállítást egyetemi karrierje a legszebb megmozdulásaiból:

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus