Ryan Pearson érkezik az Albához Glover helyére

Ryan Pearsonnal a szezon végéig szóló szerződést kötött a TLI-Alba Fehérvár együttese, így megvan a csapat negyedik légiósa.

Az albakosar.hu beszámolója:

Shawn Glover múlt heti távozása után sikerült megállapodni Ryan Pearsonnal, a 25 éves, 198 centiméterre nőtt, 3-as és 4-es posztion is bevethető kosaras New Yorkból érkezik, a TLI-Alba Fehérvár vezetőinek reményei szerint már a héten. Ami biztos, a pénteki, Pécs elleni, hazai találkozón még nem lesz ott a parketten, a jövő hétvégi, soproni bajnokin viszont már igen.

Pearson egyetemi tanulmányait a George Mason Egyetemen végezte, majd Ukrajnában, a BC Hoverla együttesében pattogtatott, aztán Izraelbe, a Maccabi Ashdod gárdájához szerződött. Az utóbbi két idényt Belgiumban, az Antwerp Giantsnél töltötte, a múlt idényben kisebb sérüléssel küzdött, a lábujjával bajlódott, azonban szakmai igazgatónkat, Dávid Kornélt arról tájékoztatta, hogy tökéletesen egészséges, várja a fehérvári bemutatkozást.

- Többször beszéltem vele telefonon, jó benyomást tett rám. Tetszett neki az a feltételrendszer és jövőkép, amit felvázoltam a klubunkról. A papírokat aláírtuk, minden részletben megállapodtunk, Pearsonnal a szezon végéig szóló megállapodást kötöttünk. A reményeink szerint a héten megérkezik Fehérvárra, de a következő bajnoki mérkőzésünkön még biztosan nem lép pályára. Erős, komoly fizikummal rendelkező, agresszív, gólratörő kosaras, reményeink szerint jól illeszkedik a játékunkba, vele még hatékonyabb lesz a játékunk - közölte Dávid Kornél.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus