Ryan Watkins az ASE új magasembere

Véget ért a paksi centerkeresés, a szegedi Ryan Watkins a paksiak legújabb szerzeménye

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint Watkins szerződése november 8-án járt le, és a csapat annyira elégedett volt vele, hogy a 2016-17-es szezon végéig szóló kontraktust kínáltak számára. A centernek azonban több magyarországi ajánlata is volt, ezek közül végül Az ASE-ét fogadta el. A Szedeák vezetősége köszöni volt játékosának a pályán nyújtott segítséget és sok sikert kíván neki a továbbiakban.

Az ASE.hu közleménye:

"Véget ért a játékos keresés, a klub ugyanis megállapodott az eddig Szegeden szereplő Ryan Watkinsszal, aki év végéig kötelezte el magát a csapathoz. Ryan eredetileg a sérült Brkic pótlására érkezett, és bár ő felépült a sérüléséből, Watkins jó játéka új szerződést ért volna a csapatánál, ám ő inkább minket választott. Az igazolásra Szabó Zsolt távozása és Rakocevic elhúzódó sérülése miatt volt mindenképp szükség volt, mert ugyan utóbbi már megkezdte a könnyített edzéseket, de a térdének terhelhetősége valamint visszatérésének időpontja egyelőre még igencsak kérdéses. Watkins jól teljesített eddig a szezon során, öt mérkőzésen átlagosan 17 pontot, 10 lepattanót és 2.6 labdaszerzést tett be a közösbe.

A 24 éves, 206 centi magas játékos a Boise State egyetemre járt, ahol stabil kezdőjátékosként, 30 perc alatt 12 pontot és 10.5 lepattanót átlagolt utolsó, 2013-2014-es szezonjában. Érdekesség, hogy bár később elsősorban centerként szerepeltették csapatai, itt még egyértelműen "power forward"-ként, tehát erőcsatárként hivatkoznak rá az amerikai források. Első profi idényét a holland Leeuwarden csapatában töltötte, 28 mérkőzésen átlagban 28 percet töltött a pályán, 14,6 pontot és 10,3 lepattanót jegyzett, ez utóbbi kategóriában a holland élvonal legjobbjának bizonyult.

Watkins a héten ma már megérkezik, és ha minden rendben megy, pályára is lép a Jászberény elleni szombati találkozón."

Fotó: SzegedMa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus