Sabáli Balázs szóban megállapodott a Sopronnal

Sabáli Balázs a Sopron KC honlapjának elmondta, szóban megállapodott az együttessel a következő idényre is - beszélt az ötlégiósos rendszerről, az idei teljesítményükről és a jövőről is.

Az sakc.hu interjúja Sabáli Balázzsal:

– Egy meccs utáni nyilatkozatodban azt emlegetted, hogy saját magunk építünk egy hullámvasutat a szezon során. A hullámvasút alján vagy a tetején álltunk meg a szezon végén?

– Úgy gondolom valahol a felfelé vezető út közepén, ugyanis ha a rájátszás első mérkőzését vesszük a hullámvasút aljának, akkor összességében az eredményt tekintve léptünk felfelé a lépcsőn, de az utolsó mérkőzésen való vereséggel mégsem értük el a tetőpontot.

– Apró dolgokon csúsztunk el az egész idény során. Több volt a csapatban?

– Nyugodtan mondhatjuk, hogy több volt külső ránézésre a csapatban, de sajnos sok esetben egyéb gátló tényezők is befolyásolták a sikerességet.

– Hogyan értékeled az idei magyar bajnokságot, mi a véleményed az öt légiós rendszerről?

– Szerintem az idei, az elmúlt évek legkiegyensúlyozottabb bajnoksága volt és ez köszönhető az 5 légiós rendszernek. Leszűkült a rés a kis- és nagycsapatok között, senki sem mehetett biztosra a másikkal szemben. El kell dönteni mindenkinek, hogy egy kiélezett bajnokságot akar látni vagy olyat, ami előre borítékolható. Én az első mellett voksolok.

– Egy korábbi interjúban jelezted, elindultak a tárgyalások közted és vezetőség között. Valami fejleményről be tudsz-e számolni?

– Szóbeli megállapodásnál tartunk jelenleg, amit a napokban vélhetően papírra is vetünk.

– A magyar mag egyben tartása elkezdődött. Véleményed szerint érdemes-e a légiósok közül valakit itt tartani Sopronban?

– Pár hete még azt gondoltam, hogy igen. A szezon végeztével azonban már nem vagyok ebben olyan biztos. Mindenekelőtt a magyar mag kialakítása a legfontosabb, majd utána lehet gondolkodni komolyabban a légiósok számában illetve posztjában.
 

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus