Savic honosítása folyamatban Jászberényben

A Jászberény tegnap este a Bercsényi úti Sporcsarnokban tartotta szurkolói ankétját, ahol szépszámú érdeklődő gyűlt össze, erről számolt be részletesen a jksedrukker.hu portál az alábbi sorokban:

Az est házigazdája Nagy József klubelnök volt, aki először is felelevenítette az előző idény sikereit és kijelentette, hogy olyan céllal akartak nekivágni ennek a szezonnak, hogy a tavalyi keret kulcsjátékosait sikerüljön megtartani, ez sikerült is, amit az új főszponzornak is köszönhetnek. Ezután a játékosok bemutatása következett, akik röviden szóltak néhány szót a megjelentekhez, majd a vezetőedző Földi mester is méltatta néhányukat.

Elsőként egyik új szerzeményünk, Brane Savic kapott szót, akit már korábban is szeretett volna klubunk leigazolni. Már nagyon várta, hogy ismét Magyarországra jöhessen, hiszen felesége és két gyermeke Nyíregyházán élnek. Másik új szerzeményünk Nikolas Raivio kifejezte reményét a minél sikeresebb szezont illetően és ehhez a szurkolók támogatását is kérte. Földi Sándor elárulta a játékosról, hogy gyerekkorát Belgiumban töltötte el, több Nyugat-európai csapatban is megfordult. Nebojsa Dukicsot az együttes „macijaként” jellemezte, aki emberileg is szakmailag is jól beleillik a csapatba. Az utánpótlás keretből felkerült Kelemen Kristóf reményét fejezték ki, hogy sikerül minél jobban beilleszkednie a csapatba, aki, mintegy 10 éve játszik Jászberényben, a tavalyi idényt Hatvanban töltötte kölcsönjátékosként.

A csapattagok bemutatása után a vezetőedző Földi Sándor kapott szót, aki először is kifejezte köszönetét a vezetők és a szponzorok részére, hogy a tavalyi csapat gerincét sikerült együtt tartani. Kijelentette, hogy sajnos az átigazolás szezon során nem sikerült tehetséges magyar játékosokat igazolni, annak ellenére sem, hogy az EuroChallenge-ben is indul a gárda. Kis szívfájdalma, hogy Miljan Rakicsot nem sikerült megtartani, mivel jó csapatembernek ismerte meg. A mester beszélt pár szót a nemzetközi kupáról, szerinte nehéz csoportba kerültünk és ráadásul két hosszú utazás is vár ránk, de fel kell venni a kesztyűt és megtenni minden tőlünk telhetőt. A felkészülésről szót ejtve, kiemelte, hogy a csapat minden tagja végigdolgozta a nyarat, így nem a nulláról kellett kezdeni a felkészülést.

Elmondta, hogy az első felkészülési mérkőzésünk a Nagyvárad elleni találkozó volt, ahol jó teljesítményt nyújtottunk, ahogy utána az Olaj otthonában is jól játszott a csapat. Ezután következett a kolozsvári torna, ahol az első napon a szerb első ligás Pancsova ellen nagyszerű játékkal nyertünk, majd a második napon a Temesvár ellen kicsit öncélú játékkal, nem sikerült eredményesnek lennünk. A harmadik mérkőzésen a házigazda ellen nagy nyomás alatt vereséget szenvedtünk. Jött az egyhetes ausztriai edzőtábor, ahol 3 mérkőzést játszottunk, de az első találkozóval mesterünk nem volt elégedett, a Wels ellen pedig egy igen erős együttessel szemben maradtunk alul, ahol sok cserével igyekezett tesztelni a csapatot. A Graz elleni összecsapáson nem voltak méltóak a körülmények, például egyetlen jegyzőkönyv készült, de hozzá kell azt is tenni, hogy rossz felfogásban játszottunk.

Majd rátért a kolozsvári tornán megsérülő Dramicsanyin sérülésére, akinek a vádlijában részleges szakadás keletkezett, visszatérésének időpontja egyelőre kérdéses. Mladenovics achilles sérülést szenvedett és még nincs 100%-os állapotban. A bajnoki nyitányra rátérve hangsúlyozta, hogy nagyon sűrű a sorsolás eleje számunkra, hisz 3 mérkőzést játszunk 1 hét alatt, ami nem könnyíti meg a mérkőzésekre való kiállást. Kifejezte továbbá, hogy szívüket-lelküket bele fogják adni, de persze vannak problémák. A szurkolókat is megemlítette Földi mester és külön kiemelte, hogy Szolnokon milyen jó hangulat uralkodott a lelátókon, hiszen a szurkolók nem egymás gyalázásával, hanem a saját csapatuk biztatásával foglalkoztak, és továbbra is ezt kéri a szimpatizánsoktól.

Majd Nagy József klubelnök beszéde következett, aki elmondta, hogy Savic családegyesítési kérelmet adott be, a magyar állampolgárság megszerzéséért, aminek az időpontja egyelőre nem ismert. Az EuroChallenge sorozatot megemlítve, elsősorban a tapasztalatszerzés, a becsületes helytállás lesz a célunk, illetve, hogy a nemzetközi meccsekből profitálva a bajnokság végjátékában is eredményesek legyünk. A csapat célkitűzése, hogy olyan helyen végezzen a bajnokságban, hogy jövőre is indulhasson nemzetközi kupában. A csarnokkal kapcsolatban elmondta, hogy a felújítás befejezése november végére várható, valamint az MKOSZ utasításának eredményeképpen a lenti lelátók előtti elhaladás korlátozott lesz.  

Innentől kezdve szurkolói kérdések következtek, ahol vezetőedzőnk elmondta, olyannyira itt képzelte el a folytatást, hogy családjával Jászberénybe költözött. Az ankét az eddigi szokásoknak megfelelően pedig fényképezkedéssel és autogram vadászattal zárult, majd a csapat nyílt edzést tartott.

A kilátogató szurkolók tehát igazán jól érezhették magukat és megismerhették az új együttes tagjait és az erre évre kitűzött célokat.

Forrás: jksedrukker.hu 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus