Schmidt Béla a Paks vezetőedzője

Schmidt Bélával szóban megegyezett az ASE, nemzetközi kupában nem indul a csapat, tárgyalnak magyar és külföldi játékosokkal is.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Az elmúlt hetekben-hónapokban szokatlanul nagy volt a bizonytalanság klubunk háza táján, és bár pletykákkal és félhivatalos információkkal mindenki találkozhatott, hivatalos hírek csak a távozókkal kapcsolatban jelentek meg. Múlt héten aztán végre pozitív hangvételű tudósítások jelentek meg az anyagi lehetőségekkel összefüggésben, Tóth János szakosztályelnök pedig összegezte, mit lehet tudni a következő szezonnal kapcsolatban:

Minden csapatnál az első és legfontosabb kérdés a csapatépítés során a vezetőedző személye. Az Atomerőmű SE vezetőség Dzunic Branislav távozása után úgy döntött, hogy a csapattal korábban bajnoki bronzérmet nyerő, a klubot játékosként, utánpótlásedzőként, másodedzőként és - beugró - vezetőedzőként hosszú évek óta hűségesen szolgáló Schmidt Béla kezébe adja a marsallbotot. A másodedzői posztra is megvan már a jelölt, ám ott még folynak a tárgyalások, de amint megegyezés születik, természetesen beszámolunk róla.

Ami a játékoskeretet illeti, mint arról már korábban beszámoltunk, Körtélyesi Gergely, Baki Gergely és Luka Markovic személyében három játékos is elhagyta a csapatot a nyáron. Jelenleg négy játékosnak van szerződése, a frissen újraigazolt Szabó Zsolt mellett Eilingsfeld János, Kovács Ákos és Tóth Ádám rendelkezik élő kontraktussal a következő szezonra. Jelenleg Medve Mátéval és Illés Mátéval folytat a tárgyalásokat Tóth János szakosztályelnök, az álláspontok szerencsére közel vannak, a klub és játékosok részéről egyaránt megvan a szándék a folytatásra. A keretet két fiatal, saját nevelésű játékossal egészül ki a szezonra.

Ami a légiósokat illeti, szeretnénk az állandóságot képviselni ezen a téren is, mivel a tavalyi játékosok közül Henry Dugat, Jarrod Jones és Ryan Evans is mutattak olyan értékeket, ami indokolttá tenné a maradásukat. Közülük Henry Dugatnak tettünk ajánlatot, Jarrod Jones azonban nívósabb bajnokságba szeretne igazolni, olyan szerződésért, amellyel nem tudunk versenyezni. Ami Ryan Evanst illeti, vele is elégedett volt a vezetés, ám egyelőre mindkét fél kivár, megvizsgálva a további lehetőségeket. A klub négy légióssal tervez a 2015/2016-os szezonra, az új játékosok kiválasztása azonban csak azt követően fog megkezdődni, hogy befejeződtek a tárgyalások azokkal, akikkel hosszabbítani szeretne a klub.

Az elmúlt két idény során a nemzetközi porondra is kilépett az Atomerőmű SE, idén azonban ez a kimarad, kizárólag a bajnokságban és a magyar kupában mérettetjük meg magunkat. A dolog mögött anyagi megfontolások állnak, a nemzetközi színtérre való kilépéshez ugyanis minden évben külön támogatást kellett igényelni. Tekintettel arra, hogy milyen hosszas bizonytalanság előzte meg a működéshez szükséges források előteremtését az idén, a klub úgy döntött, hogy most nem nem él ezzel a lehetőséggel.

Végezetül Tóth János szakosztályelnök külön kiemelte, mennyire örömteli, hogy a sporttámogatás, és azon belül is a kosárlabdasport támogatása rendeződni látszik a városban. Nagyra értékeljük és köszönjük azon játékosok klubunk iránt mutatott elkötelezettségét, aki akár élő szerződésük, akár szabadon igazolható státuszuk tudatában is a kitartottak a klub mellett, és más ajánlatokat visszautasítva hittek a helyzet rendeződésében. Köszönjük továbbá mindazok segítségét, akik akár klub kötelékében dolgozva, akár az Atomerőmű Sportegyesületért aggódó civilként megtettek mindent, hogy a bizonytalanság véget érjen, visszatérjen az anyagi biztonság, az Atomerőmű SE neve pedig újra régi fényében tündököljön.

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus