Segítsünk Erdélyi Rolikának!

Az elmúlt bő két hétben több helyen olvashattak a kosárlabdabarátok Erdélyi Rolika történetéről. A körmendi kisfiú gyógyításért összefogtak csapatvezetők, szurkolók, a körmendi, fehérvári, soproni kosárlabdacsapat, valamint az MKOSZ. Most arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, támogassák a kisfiút és családját, hogy minél előbb egészséges lehessen, s szívderítő mosolyát hétről-hétre csodálhassák az emberek a kosármeccseken, valamint a mindennapokban.

"Rolika betegsége 4 hónapos korában derült ki. Egy pókháló szerű ciszta fedi az agyát. Ezáltal elzáródott az agyvízkeringése. Debrecenben endoszkópos műtétre, koponyafeltárásra került sor, majd söntöt kapott. Másfél éves korában újabb koponyafeltárása volt. Azóta jól van, csak kisebb műtétei voltak. Kortársaihoz képest szellemileg és mozgásfejlődésben is le van maradva, viszont folyamatos fejlesztésben részesül, és napról-napra nagyon szépen fejlődik." - mondta el a vaskarika.hu oldalnak Erdélyiné Szabó Andrea, Rolika édesanyja, még január első napjaiban.

A kisfiúnál azóta sajnos újabb betegséget találtak, így a mindig mosolygós Rolira újabb megpróbáltatások várnak. Csontvelőátültetés előtt áll, rengeteg utazás, kórházi kezelések várnak rá, ami szülei számára újabb anyagi teher.

A gyűjtés az Alba Fehérvár csarnokavatóján, az Alba-Körmend mérkőzésen kezdődött, amikor a székesfehérváriak 145 ezer Forintot gyűjtöttek össze, melyet az MKOSZ további fél millió Forinttal egészített ki. Az EGIS Körmend – Sopron KC rangadó alkalmával a családfőnek, Erdélyi Lászlónak 100 ezer Forintot adott át Molnár András, az SKC kapitánya. A soproni alakulat gyűjtését Sabáli Balázs felhívása előzte meg, aki mint elmondta, kötelességének érezte, hogy csapatával segítse a fiú gyógyulását. A körmendi csapat tagjai és a klubirodán dolgozó munkatársak 110 ezer Forintot adtak össze, a szurkolók pedig a gyűjtőurnákba több mint 306 ezer Forintot helyeztek.

Rolika számlaszáma: 12099007-01286191-00100007

Tudomásunk szerint az EGIS Körmend – KTE-Duna Aszfalt mérkőzésen újabb gyűjtést szerveznek a kisfiú részére.

Kérjük, amennyiben tehetitek, segítsetek a kisfiú családjának, akik a legkisebb támogatásnak is örülnek.

"Veled vagyunk Rolika!"

 

Fotó, slide - Szendi Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus