Sihota helyett két új légiós a MAFC-nál

Robbie Sihota a Bundesligába távozott a MAFC-tól, de egy egykori NCAA bajnok és egy nigériai magasember is érkezett hozzájuk ma.

Ahogy arról már a Bemelegítésben olvashattatok tegnap, a MAFC idei legjobbja, Robbie Sihota távozott a fővárosi együttestől, ugyanis az Eisbären Bremerhaven játékosa lett az idény végéig. Sihota új együttese a 17., utolsó előtti helyen áll a német első osztályban, a BBL-ben, de mindössze egy győzelemmel van lemaradva a 14. Goettingentől. Érdekesség, hogy csapattársa lehetett volna az a Tyrus Thomas, akinek teljesen félresiklott karrierje azóta, hogy a 2006-os NBA drafton még az első kör negyedik helyén választották ki - és mint ismert, cserélték el azonnal LaMarcus Aldridge-re -, hiszen Thomas idén 14 mérkőzésen 3.6 pontot és 3.4 pattanót átlagolt a Bremerhavennél, mindössze 26.5%-os mezőnymutatóval. Vele azonban ma bontott szerződést a klub, tehát gyakorlatilag egymást váltják Sihotával.
 

Pótolta is kieső húzóemberét Garai Péter csapata. Egyrészt leigazolták Rashad Andersont, aki az előbb közvetve megemlített Thomashoz hasonlóan a tengerentúlon ismert név. 2002 és 2006 között a UConn (University of Connecticut) egyetemre járt, ahol 2004-ben bajnoki címet nyert a gárdával, 2006-ban pedig a legjobb 8 között estek ki. Olyan játékosokkal volt egy csapatban Anderson, mint Ben Gordon, Emeka Okafor, Rudy Gay vagy Charlie Villanueva, és nem csak egy tucatember volt. Egyetemi karrierjét 276 bedobott triplával fejezte be, ami a legtöbb a UConn történetében és a beceneve "Dagger" volt, mivel a kulcspillanatokban rendre fontos dobásokat értékesített - egy évet leszámítva 40%-os triplamutató környékén, illetve újoncidénye után 12 pont körül átlagolt.

Profi karrierje sem alakult rosszul, bár nem kelt el a 2006-os drafton. Először a görög Egaleo BC együttesét erősítette, majd volt előbb a Livorno, aztán pedig az Udine játékosa. Utóbbinál 2008/09-ben az egész Serie A legjobb pontszerzője lett (18.2) - igaz, csapata utolsó helyen végzett, így kiesett a másodosztályba. Ezt követően két D-Ligás csapatban is megfordult, mielőtt visszatért Olaszországba. 2010/11-ben a lett BK Ventspils kosarasa lett, 2011 után pedig két idény alatt járt Iránban, Libanonban három klubnál is és Venezuelában. 2013 novemberében próbálkozott meg megint a D-Ligával, újra sikertelenül, aztán a francia STB Le Havre-nál töltötte az idényt, legutóbb pedig Cipruson kosarazott. A 32 éves, 196 centi magas swingman tehát elég komoly múltra tekinthet vissza - kérdés, mennyi maradt az egykori nehéztüzérből.

Itt van 2006-ból a legjobb 16 között a UConn Washington elleni találkozója, amelyet 1:36:50-től Anderson mentett hosszabbításra:

276 egyetemi triplájából pedig 234-et megnézhettek itt:


A MAFC még egy, inkább palánk alatti játékost is igazolt, a 23 éves amerikai-nigériai Mark Nwakammát. Ő a Hartfordra járt 2011 és 2015 között, és 198 centis magassága ellenére inkább 4/5-ös, mint 3-as - nincs olyan nagyon rossz keze, ezt mutatja utolsó egyetemi évében hozott 40%-os, valamint idén bemutatott 50%-os triplamutatója, de ebben az idényben összesen 6 hármast engedett rá, 2014/15-ben pedig csak 0.7-et meccsenként, látszik, hogy nem ez a profilja. Az egyetemen 12.5 pontos és 5.8 pattanós átlaggal zárt az utolsó szezonjában - egy évvel korábban átlagolt 15.3 pontot is -, profi karrierjét pedig ebben az idényben az izraeli másodosztály 12. helyezettjénél, a Hapoel Ramat Gan Givatainnál kezdte, ahol ő volt a kezdő center. 15.2 pont, illetve 6.4 pattanó voltak a mutatói 25.7 perc alatt - nagyjából tartotta tehát egyetemi számait.

Egyetemi négy évének összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus