Simábban a Symában

Az esős időjárás miatt idén a Városliget helyett a Syma-csarnok adott otthont a Kosárlabdázás Napja elnevezésű nagyszabású rendezvénynek.

 

Jelentjük: óriási sikerrel. A streetball a teremben is hódított, ugyanis a rendezvény egyik fő része az amatőrök, normál időjárási viszonyok között szabadtéri, 3-3 elleni játéka volt. Nos, a Syma-csarnok zsúfolásig telt játékosokkal, a legkisebbektől a már jóval 50 fölött járó korábbi kiváló kosarasokig minden korosztály képviseltette magát.

Az integráció jegyében a hagyományoknak megfelelően a kerekesszékes kosarasok és a speciális olimpikonok is bemutatták tudásukat. Mindent egybevetve a VIP mérkőzéseken résztvevő együtesekkel együtt összesen csaknem 250 csapat versengett a különböző korosztályokban, kategóriákban.

Szellemes csapatnevekben sem volt hiány, nagyfokú kreativitásra vall a RehaBasket név - természetesen az idősebb generáció egy alakulatáról van szó, amely, mint megtudtuk, hosszabb távra tervez. Tagjai már a tapasztalatot s az erőt is gyűjtik a következő évek, évtizedek versenyeire, mivel a jövőben már 200 év 400 kiló néven tervezik a szereplést.

Említettük már, hogy több régebbi kiválóság újra kosárcsukát húzott, s a centerpályán ismét játékra jelentkezett. Dél körül például biztos, hogy Farkas-törvények uralkodtak, hiszen a 6 játékos között ott volt a játékosként igazán nagy sikereket Zalaegerszegen elérő Farkas László, valamint a régi nagy Honvéd "Farkasa" is, Attila. No meg rajtuk kívül - többek között - Sitku Ernő, a bajai "nehéztüzér", Hosszú "Puska" István, Radovics József, Misek Csaba, Judik Béla.

S ha már a nosztalgiánál tartunk, a rendezvény keretein belül a Gundel étteremben ünnepi ebéddel köszöntötték az 50 éve a budapesti Universiade-n bronzérmet szerző magyar női és férfi válogatott a szervezők által "fellelt" tagjait, valamint a jelen sikereinek szállítóit: az Ifjúsági Olimpián (EYOF) bronzérmet szerző U16-os válogatott, valamint a B33-as világbajnokságon bronzérmes, az Európa-bajnokságot pedig megnyerő U18-as leány válogatott tagjait.

Nagy érdeklődés övezte az ügyességi versenyeket. Az Egymillió forintos kéz nevű viadal Jakab Máté, a zsákolóverseny pedig Csaba György sikerével végződött.

A szervezőktől remek ötlet volt a Syma-csarnokba vinni az "égi áldás" elől a rendezvényt, amely kifejezetten jó hangulatban zajlott. A versenyirodán alig győzték regisztrálni a sok-sok korosztály mérkőzésein a rengeteg eredményt, az ott dolgozók is rengeteg munkát tettek a 4. Kosárlabdázás Napja sikerébe, amely a Symában jóval simábban zajlott, mintha az eredeti helyszínen rendezték volna. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus