Simon Balázs visszatért az Alba Fehérvárhoz

Ma délután sajtótájékoztató keretein belül jelentette be az Alba Fehérvár együttese, hogy egykori kapitányuk, Simon Balázs visszatér a csapathoz, kétéves szerződést kötöttek a játékmesterrel.

A székesfehérvári klub hivatalos honlapja, az albakosar.hu az alábbi cikkben számolt be a csapat régi-új játékosának leigazolásáról.

"Kétéves szerződést kötöttünk korábbi kapitányunkkal, aki a szolnoki évek után, ahogy fogalmazott, fizikálisan és mentálisan is csúcsformában érzi magát, és mostantól ismét a fehérvári sikerekért küzd.

A Vodafone Sportcentrum VIP-termében tartott tájékoztatón jelen volt Cser-Palkovics András polgármester, aki hangsúlyozta, Simon Balázs leigazolása üzenettel bír, hiszen az irányító "hazatér" Székesfehérvárra. "Az előző szezon nem sikerült, de most úgy érzem, egy olyan csapat kezd épülni, amely visszatérhet az élmezőnybe. Emblematikus sportoló tér vissza a városba, aki szellemiségét tekintve is meghatározó, példakép lehet. A fiatal játékosok egy olyan vezért kapnak maguk mellé, amilyennel az előző idényben nem rendelkeztünk, össze tudja fogni őket. A város nevében köszönöm a támogatóknak, akik lehetővé tették ezt az igazolást" - mondta a polgármester. Az említett támogatók képviseletében Ribi Péter (Fehérvár Travel) és Sajni József (TLI Zrt.) vett részt az eseményen.

Dávid Kornél klubelnök is a köszönettel kezdte azok felé, akik eddig és ezután támogatják a sportágat "Még nem fejeződött be a csapatépítés, dolgozunk azon, hogy oda kerüljünk vissza, ahol minig, mindannyian szerettük látni az Albát". Halm Rolland szakosztály-igazgató kiemelte, a sok fiatal játékosnak szüksége van egy pályán és pályán kívüli vezérre, márpedig Simon Balázs, akivel most kétéves szerződést kötött a klub, már bizonyította, hogy ilyen vezéregyéniség.

Simon Balázs a szerződés ünnepélyes aláírása után mondott néhány szót:: "Pár héttel ezelőtt egy komoly döntést hoztam arról, hogy elhagyom Szolnokot. Sokat tanultam és fejlődtem az elmúlt két évben, de úgy éreztem, ott át kell adnom a lehetőséget másoknak, fiataloknak, hogy megtapasztalják, milyen igen magas szinten játszani. Innentől egyetlen alternatíva volt számomra, Fehérvár, ahol nagyon sokat kaptam a múltban, adtam is, és szeretnék még adni. Mind fizikálisan, mind mentálisan a csúcson vagyok, szeretném ugyanazt a játékot nyújtani, mint korábban. Mostantól a város, a csapat sikeréért küzdök."

Kérdésre válaszolva Dávid Kornél elmondta, a klub szeretné, ha nemzetközi szinten is megmérettetné magát a csapat, de most úgy látják, erre nincs meg a teljes költségvetés. Amennyiben változás áll be a lehetőségekben, akár pótlólagos nevezéssel is élnének a nemzetközi kupában."

 

Forrás, fotó, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus