Simon és Tenter az Alba nagyváradi tornájáról

A hétvégén hazai pályán rendez felkészülési tornát az Alba Fehérvár együttese, a gárda vezetőedzője, Marcel Tenter és irányítója, Simon Balázs viszont még a múlt hétvégi nagyváradi tornán szerzett tapasztalataikat osztották meg - olvasható a gárda hivatalos honlapján, az albakosar.hu-n. Halm Rolland szakosztály-igazgató már a pénteken kezdődő megmérettetésekről is szót ejtett emellett.

Az albakosar.hu cikke Simon és Tenter értékelésével, Halm felvezetésével és a most hétvégi torna programjával:

"Az új szezonra alakuló Alba Fehérvár a hétvégén először mutatja meg magát "teljes fegyverzetben" a hazai közönségnek, nehéznek ígérkező, de éppen ezért jó szórakozást jelentő felkészülési meccseken. A CSM Oradea Nagyváradon legyőzte a mieinket, pénteken lesz lehetőség visszavágni. Ugyancsak erős ellenfél a szlovák Prievidza, a privigyeiek keretében is sok légiós található - vasárnap kiderül, le tudjuk-e győzni őket. A két külföldi csapat szombaton egymással mérkőzik a Vodafone Sportecntrumban.

- Érdemes lesz kilátogatni a csarnokba a hétvégén, nemcsak azért, mert hazai pályán most láthatják először a teljes csapatot a szurkolók, hanem mert erős, jó ellenfelek jönnek - mondta Halm Rolland szakosztály-igazgató az előttünk álló meccsekről. - Hat légióssal érkezik mindkét vendégcsapat, szeretnénk legyőzni őket. A találkozók időpontját a sűrű hétvégi sportprogramhoz igyekeztünk igazítani, ezért lesz pénteken 17.30-kor, vasárnap pedig 19 órakor a kezdés. Erre a két mérkőzésre, tehát a mi meccseinkre 500 forintos belépőjegyeket árulunk, amelyeket a Gáz utcai főbejáratnál található pénztárban vehetnek meg a szurkolók, ezúttal a belépés is itt lesz mindenki számára.A két vendégünk szombati találkozóját ingyen tekinthetik meg az érdeklődők.

A nagyváradi torna tapasztalatairól beszélt Marcel Tenter vezetőedző és Simon Balázs is, egyaránt hangsúlyozva, hogy bár az út elején jár a csapat, van ok a bizakodásra az eddig tapasztaltak alapján.

- A nagyváradi torna előtt 4-5 napig edzettünk együtt, nem volt könnyű kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. De voltak pozitívumok. Láttuk, hogy Melvin jó játékos, tud nekünk segíteni. Persze az is kiderült, sokat kell még dolgoznunk védekezésben és támadásban is, hogy jó csapattá váljunk. Most nem fontos, ki az ellenfél, a lényeg, hogy a mi munkánknak meglegyen a látszata, reméljük, ez így lesz a hétvégi két mérkőzésen. Eddig inkább a védekezésen volt a hangsúly, de még javulni kell ebben is, főleg az egyéni védekezésben. A fizikai munka után még csak most kezdődik a gyorsulás, frissülés. Támadásban még vannak pillanatok, amikor nem hozunk jó döntéseket, olyankor jön a hiba, de ez is javulni fog - ígérte vezetőedzőnk.

- Egy hetet készültünk együtt, ahhoz képest az első torna pozitív volt. Még nem tudtunk egész meccsen jól játszani, de 30-32 percet igen, utána jött a hullámvölgy. Szépen dolgozik mindenki, a légiósok is kezdenek beilleszkedni. Jó lenne visszavágni az Oradeának a vereségért és a Prievidzát is legyőzni, de tényleg nem az eredmény számít legjobban, hanem hogy összecsiszolódjunk. A bajnoki rajtra kell teljesen készen lenni a csapatnak - tette hozzá Simon Balázs.

A pénteki mérkőzés szünetében Dávid Kornél az Alba Regia SC elnöke Kardos-Kovács Mónikát az Alba Regia SC karatékáját köszönti a Bakuban megrendezett Karate Felnőtt Európa Bajnokságon elért első helyezéséért.

Nemzetközi felkészülési mérkőzések, Vodafone Sportcentrum
2014. szeptember 12., péntek
17.30: Alba Fehérvár - CSM Oradea
pénztárnyitás: 15.30

2014. szeptember 13., szombat
17.00: CSM Oradea - BC Prievidza

2014. szeptember 14., vasárnap
19.00: Alba Fehérvár - BC Prievidza
pénztárnyitás: 17.00"

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus