Simon Kristóffal erősített a Pécs

A Falcóból érkező fiatal hátvéddel pótolja Halász Ákost a Baranya megyei alakulat.

A pvsk-panthers.hu beszámolója:

"Egyre csak alakul NB I.-es csapatunk 2017/2018-as bajnoki kerete. Nebojsa Djukics után ugyanis ma újabb játékost szerződtettünk: a Falco együttesétől érkezik hozzánk Simon Kristóf. A nemrég véget ért bajnokságban ezüstérmet ünnepelhetett a 23 éves, 190 centi magas játékos. Simon 1-2-es poszton bevethető, és mint megtudtuk tőle, fejlődése érdekében igazolt hozzánk.

– Az elején el kell mondanom, hogy nagyon jól éreztem magam Szombathelyen – mondta a kosaras. – Szívesen maradtam is volna, persze ezen nem kell meglepődni, hiszen a nevelőegyesületemről beszélek. Ugyanakkor úgy gondoltam, hogy a fejlődésemet szem előtt tartva új kihívásokra van szükségem. Persze, így is nagyon nehéz döntés volt eljönnöm Szombathelyről. Az viszont biztos, hogy a PVSK a lehető legjobb választás volt számomra. Csirke Ferenc személye, és az, ahogyan és amennyit használja a fiatalokat is ezt erősíti meg. Pécsről Halász Ákos eligazolt Körmendre, ezért is kerülhettem én képbe. Bár a helyére jövök, de azért nem teljesen azonos karakterű játékosok vagyunk mi ketten. Én 1-2-es poszton szoktam játszani, bár alkatomból adódóan a 2-es talán valamivel közelebb áll hozzám. Magammal kapcsolatban azt várom a következő szezonban, hogy fejlődjek amiben csak tudok. Csirke Ferenccel beszélve az elsődleges feladatom védekezésben és a támadások megszervezésében lesz. E mellett nagyon szeretném megmutatni, hogy pontszerzés terén is tudok segíteni a csapatnak.

Az biztos, hogy Simon Kristóf nálunk jóval többet lesz pályán, mint Szombathelye – ott ebben a szezonban csak valamivel több mint egyperces átlaga volt. – Az első pár meccs biztos fura lesz, de nem félek ettől – mondta újdonsült szerzeményünk. – Még Kálmán László edzősködése alatt a Falcoban is volt, hogy 15-20 perceket lehettem pályán, szóval nem lesz teljesen ismeretlen ez számomra. Várom már az új kihívást, hogy elkezdhessem a munkát a PVSK-nál."

forrás és fotó: pvsk-panthers.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus