Simpson nélkül készül a BL-selejtezőre az Alba

A magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehévár szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott, ahol szóba került a nemzetközi porond és a hazai mezőny is - a BL csoportkörében nem játszhat hazai pályán Dzunics Braniszlav együttese.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az Alba Fehérvár - számolt be róla a szekesfehervar.hu

Több dolog is szóba került természetesen ezen a médiaeseményen. Balássi Imre klubelnök kiemelte, hogy a csapat tavaly is helyt állt a nemzetközi porondon nagynevű ellenfelekkel szemben, Simon Balázs ügyvezető pedig hozzátette, hogy a magasra tette az együttes a mércét tavaly - mindketten reménykednek abban, hogy idén is hasonlóan szerepel majd az Alba. Simon azt is elmondta, hogy a magyaroknál az állandóságra törekedtek, sőt, erősítették ezt a részleget, de bíznak abban is, hogy jó légiósokat választottak ki.

Dzunics Braniszlav vezetőedző szerint mindent megtettek, hogy minél jobban felkészüljenek a Bajnokok Ligájára - az észt Kalev Tallin erős ellenfél, de itt már nincsenek gyenge csapatok. Elhangzott, hogy Trevis Simpson nem lesz ott egyik észtek ellen vívott mérkőzésen sem, ezt a selejtezőkört tehát sérülése miatt kihagyja a hátvéd. Lóránt Péter annyit mondott, hogy a honi bajnokságban erősödtek az ellenfelek, saját csapatuk tényleges erejéről pedig majd nagyjából januárban lehet képet kapni. Fontos kiemelni, hogy ha eljutna odáig, a BL csoportkörében az Alba nem játszhatna a Gáz utcai otthonában - a FIBA Europe Cupban nem lenne ilyen gondjuk, ahogy az előző szezonban sem volt.

A sajtótájékoztató eseményeit és a nyilatkozatokat teljes egészében a szekesfehervar.hu-n, ezen a linken elolvashatjátok!

Forrás - szekesfehervar.hu
Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus