SKC-légiósok kalandos utazása

Szombat délután helyett vasárnap délelőtt, kalandos előzmények után, holtfáradtan is, de csak "befutott" a Sopron első két légiósa.

Szombat délután helyett vasárnap délelőtt, kalandos előzmények után, holtfáradtan is, de csak "befutott" a Sopron első két légiósa, Hernst Laroche és Rodney Cooper.

A két kosaras együtt utazott Montrealtól Bécsig, ám eredeti terveikkel ellentétben nem Sopronban, saját albérletükben, hanem Isztambulban, a repülőréten töltötték az éjszakát. Szombat délután helyett, úgy 15 órát késve vasárnap délelőtt érkeztek meg Schwechatra, így szombat délután fölöslegesen autózott ki Erdősi Gyula, az SKC technikai vezetője ide. Pár kilométerrel és perccel a bécsi reptérre való érkezése előtt kapta a hírt: a két játékos Isztambulban lekéste a bécsi csatlakozást.

Mint kiderült, valóban kis késéssel landolt a Montrealból Isztambulba érkező gép. Mire az SKC leendő irányítója és bedobója a bécsi géphez ért volna, már lezárták a kaput, amelyen át feljuthattak volna a gépre... Őrült telefonálás kezdődött, a játékosok jegyeit át kellett íratni. Végül tegnap délelőtt megérkeztek Schwechatra, ahol a természetesen újfent kiautózó technikai vezető várta őket.

Megérkezve mesélték el, hogy a helyzetet bonyolította, hogy amíg ők lemaradtak a bécsi gépről, a poggyászaik nem... Isztambulban, a reptéren próbáltak aludni - kevés sikerrel és Bécsbe délelőtt két láthatóan igen-igen fáradt, álmos kosaras érkezett.

Azért nagyon megkönnyebbültek a "fogadó bizottság" láttán, s örültek, hogy a hosszú, s a vártnál ráadásul jóval hosszabbra nyúlt utazásuk vége felé közeledtek. Örültek, amikor megtudták, csupán 1 óra az út a reptértől Sopronig.

A határt átlépve, magyar földre érkezve az első, akivel a két srác találkozott, az SKC vezetőedzője, Sabáli Balázs volt. A két kosaras néhány szót váltott a szakvezetővel, aki beszélt arról, hogy is áll a keret, mennyi változás van a tavalyi csapathoz képest. A röpke beszélgetés után a játékosokat lakásukra szállították. Kértek egy órányi pihenőt, hogy lezuhanyozzanak, szusszanhassanak kicsit a nagy izgalmakra. Ezt követően ebédelni mentek, majd hosszabban pihenhettek, hogy ma délelőtt megismerkedhessenek társaikkal, s edzésbe állhassanak!

forrás és fotó: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus