Somogyi Olaszországban folytatja?

Az Alba Fehérvártól távozó center, Somogyi Gergely az olasz A2 ligában folytatja pályafutását - jelentette Twitterén David Pick szakíró. 

Somogyi a szezont követően a Utah Jazz Summer League-csapatába kapott meghívást, de edzőtábor-szerződést már nem kínáltak számára. A szakíró szerint a magasember új csapata a Benacquista Latina, amely az A2 Silver (tulajdonképpen a harmadosztály) újonca. 

A Latina egyébként rendelkezik már két légióssal (a légióskorlátozás mindenkire vonatkozik, tehát az EU-s útlevél sem jelent "felmentést"). Az irányító Anthony Fisher viszont várhatóan távozik, mert a napokban leigazolták a Milanót és Pesarót is megjárt olasz-amerikai veteránt, Mike Nardit, így Fisher feleslegessá vált. Somogyi várhatóan a másik légióssal, az ex-körmendi Kyle Austinnal párban játszik a palánkok alatt. 

A Latina csapatbemutatása egyébként csütörtökön lesz, vasárnap este 6-tól pedig már el is indul az A2 Silver bajnokság, amelyet idegenben kezdenek a Recanati ellen (a Recanati csarnokának betiltása miatt Pesaróban). 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus