Soproni "tigrisugrás" a Syma-csarnokban

A Kosárlabdázás Napján, a hagyományoknak megfelelően, az integráció jegyében a fogyatékkal élő sportolók is bemutathatták tudásukat.

A rengeteg vállalkozó kedvű ifjú titán, korábbi válogatott kosaras, vagy az ügyességi versenyeken résztvevők mellett a speciális olimpikonok, valalmint a kerekesszékes kosarasok is bemutathatták tudásukat. Utóbbiaknál 3 csapat versengett, s jókora meglepetésre a Soproni Tigrisek együttese nyert. 

A kerekesszékes bajnokság ősszel már 4 csapattal indul. A bajnokságban 5-5 ellen 2 kosárra mérkőznek majd a csapatok, a Kosárlabdázás Ünnepén 3-3 ellen játszottak 1 kosárra. Úgy látszik, ez a fajta játék a soproniakanak kedvezett, akik történetük legnagyobb sikerét érték el. Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke kiemelte, hogy a sportág hazai úttörőjének számító Törekvés egyesülete segíti a sportághoz csatlakozó új szakosztályokat, így az övéket is. A nyáron amellett, hogy külön edzőtábort tartott a Soproni Tigrisek, két játékost át is igazoltak a Törekvéstől. Ez a szép siker, győzelem új lökést, erőt ad a Tigrisek kerekesszékes csapatának a bajnokság előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus