Sterling Gibbs a Kaposvár új légiósa

A tavaly Körmenden játszó amerikai hátvédet hozták a somogyiak Mo Evans helyére. 

A delfinek.hu közleménye:

A 186 cm magas, New Jersey-ben élő Gibbs a Texas egyetem csapatában kezdte meg egyetemi karrierjét, de a több játéklehetőség reményében másodévesként már a helyi, Seton Hall egyetem csapatát erősítette: 32 mérkőzés, 13.2 pont, 4.2 gólpassz, 2.9 lepattanó. Harmadévesként javítani tudott statisztikai mutatóin és átlagban 16.3 pont, 3.8 gólpassz és 2.1 lepattanó került a neve mellé. Ezt követően több nagynevű intézmény is felfigyelt a fiatal játékosra, aki végül a Connecticut egyetem mellett tette le a voksát és a Huskies csapatának tagjaként fejezte be egyetemi karrierjét. Végzősként konferenciagyőzelmet ünnepelhetett csapatával, az American Ahtletic konferencia döntőjében 72:58-ra győztek a Memphis egyetem csapata ellen.

A szezon során 36 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 12.3 pontot, 2.3 gólpasszt és 2.2 lepattanót átlagolt. Majd Körmendre került, ahol a 2016-17-es szezonban 27 meccsen játszott, 27,7 perc alatt 14,4 pontot dobott (53%, 37% és 60%), valamint 3,3 asszisztot adott.

A nyáron kiválasztották és leszerződtették a N. Novgorod csapatához, de ő is közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal, ahol a szerb edző elküldte a légiósokat. Így tudott most hozzánk igazolni.

Sterling Gibbs: - "Már nagyon várom, hogy visszatérjek Magyarországra, és segítsek a kaposvári csapatnak. Ismerem a magyar kosárlabdát, mivel itt játszottam a tavalyi szezonban. Emlékszem a kaposvári szurkolókra, a csarnokra és a klubra, így szívesen csatlakozom a csapathoz. Bízom benne, hogy a szezon második fele jól sikerül."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus