Sterling Gibbs lehet Devon Saddler utódja a Körmendnél

Sterling Gibbs január 15-ig tartó próbajátékra érkezett az Egis Körmend együtteséhez, Devon Saddler távozott a csapattól.

Az Egis Körmend hivatalos facebook-oldaláról:

Nem teltek események nélkül az ünnepek a klub háza táján. 

Az elmúlt hetek tapasztalatai és a mutatott játék képe alapján a szakmai stáb és a klub vezetősége úgy döntött, hogy kihasználva a két hetes bajnoki szünetet megpróbálja a keretet egy új hátvéddel megerősíteni. 

Néhány perccel ezelőtt vált hivatalossá az egyezség az amerikai Sterling Gibbs-szel, melynek értelmében a játékos a január 15-ig tartó próbajátéka során győzheti meg a szakmai stábot arról, hogy méltó utódja lehet a távozó Devon Saddler-nek, akivel a klub közös megegyezéssel szerződést bontott.

A 186 cm magas, New Jersey-ben élő Gibbs a Texas egyetem csapatában kezdte meg egyetemi karrierjét, de a több játék lehetőség reményében másodévesként – az egyetemi szabályoknak megfelelően egy év kihagyás után – már a helyi, Seton Hall egyetem csapatát erősítette: 32 mérkőzés, 13.2 pont, 4.2 gólpassz, 2.9 lepattanó. Harmadévesként javítani tudott statisztikai mutatóin és átlagban 16.3 pont, 3.8 gólpassz és 2.1 lepattanó került a neve mellé. Ezt követően több nagynevű intézmény is felfigyelt a fiatal játékosra, aki végül a Connecticut egyetem mellett tette le a voksát és a Huskies csapatának tagjaként fejezte be egyetemi karrierjét. Végzősként konferencia győzelmet ünnepelhetett csapatával, az American Ahtletic konferencia döntőjében 72:58-ra győztek a Memphis egyetem csapata ellen. Az NCAA Tournament során a legjobb 32 között az egészen a négyes döntőig menetelő Kansas egyetem csapata állította meg Sterlingéket. A játékos a mérkőzésen csapata legponterősebb kosarasa volt a maga 20 pontjával. 

A szezon során 36 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 12.3 pontot, 2.3 gólpasszt és 2.2 lepattanót átlagolt. A nyár folyamán bekerült a Washington Wizards nyári ligában szereplő csapatába, a Las Vegas-ban megrendezett torna során 4 mérkőzésen lépett pályára. 

A korábbi utánpótlás válogatott játékos a tervek szerint holnap délelőtt landol Budapesten és az esti, Gasper Potocsnik által vezetett edzésen már ismerkedhet új csapattársaival.

Két összevágás Sterling harmadéves és a Washington Wizards csapata tagjaként lejátszott mérkőzéseiből:

Forrás - Egis Körmend hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus