Streetball: balatoni rekord

Rekordnevezés született a zánkai OTP Junior adidas streetballon, a Balaton parti szabadtéri kosaras fesztiválok történetében most játszott a legtöbb csapat.

 

Kora reggel még kiadós zápor zúdult a balatoni településre, így az első meccsek előtt a szervezőknek még alapos tisztító munkát kellett végezniük a pályákon. Mire azonban maga a játék kezdetét vette, már remek lett az idő, s maga a rendezvény igazi nyári kánikulában zajlott. Összesen a különböző kategóriákban 65 csapat nevezett, ami rekord a zánkai rendezvények történetében.

Természetesen a játékosok két meccs között szívesen megmártóztak a Balatonban, ami fokozta a hangulatot. Szépen fogyott a szervezők által biztosított ásványvíz.

A zsákolóversenyt a fair play szellemében megosztva nyerte Puszta Dávid és Boros Márk. Egy német-osztrák vegyes, valamint egy-egy szlovén és szlovák csapatok részvétele tette nemzetközivé a balatoni streetballt, a szlovén együttes megnyerte az U23-as kategóriát, de alaposan megszenvedett a törökbálinti legénységgel.

A sorozat következő rendezvényére augusztus 13-án kerül sor Körmenden. A szervezők reményei szerint idén is sikerül egy nagyszabású nyugat-magyarországi rendezvényt összehozni, amelyen a helyiek mellett a környező kosaras városokból (Győr, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg) is ellátogatnak.

Nevezni, informálódni már most is lehet a www.streetballnet.hu oldalon.


Foto - kosarsport.hu
Slide - streetballnet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus