Szegeden megkezdődött a felkészülés

Hétfő este tartotta első szezonbeli edzését az NB I/A küzdelmeiben érdekelt Naturtex-SZTE-Szedeák együttese, a korábbiakhoz képest fiatal átlagéletkorú kerettel - írta a szegedma.hu.
 

Az első tréninget Nikola Lazic mester az újszegedi ligetben vezényelte a csapatnak, amelyen csak a magyar játékosok vettek részt. A légiósok közül az irányító Branko Jereminov augusztus 11-én, az újonnan igazolt Dejan Majstorovic pedig augusztus 25-én csatlakozik be a munkába. Ami a szerződtetéseket illeti, a klub szeretne még egy centert a Tisza-parti városba csábítani, az elképzelések szerint még szeptember, pontosabban a felkészülési találkozók sorozatának kezdete előtt. Az első edzőmeccset szeptember elején vívja a csapat a Kecskemét ellenében, majd a 12-i hétvégén Kaposvárra, egy hétre rá pedig Pécsre utaznak Kiss Zsolték, ahol egy-egy torna jelenti majd az erőfelmérőt. Ez, persze, még nem a teljes program, Lazic edző elmondása szerint legalább 10-12 mérkőzésre lesz szüksége a szezonkezdetet megelőzően a gárdának ahhoz, hogy készen álljon a bajnokságra.

„Nagyon nagy változásokon ment keresztül a keret, teljes mértékig új együttest kell építenünk. Több meghatározó csapattag is távozott, a lehetőségeink pedig nem engedik, hogy magyar szinten sztároknak számító játékosokat igazoljunk helyettük. Az utánpótlásra ugyanakkor támaszkodhatunk, minél több fejlődési lehetőséget kell biztosítanunk a fiataloknak, akik a jövőnket jelentik. A jövő évre szeretnénk egy megfelelő bázist kialakítani belőlük. Ez egy hosszú út, de számunkra az egyetlen választható út is egyben. Sok munka áll még előttünk, de ez nem jelentheti az eredményesség elhagyását, hiszen nagyon kemény szezon előtt állunk” – árulta el a szegedma.hu-nak Nikola Lazic.

A hétfői tréningen részt vett Kiss ZsoltCsorvási LeventeVarga ZalánMolnár Bence,Révész ÁdámNemanja MiscevicMike JánosMeleg KárolyDemeter AttilaKereszty Domos, és Perényi DomonkosVarga Dániel és Vas Péter is a Szedeákkal kezdte el a felkészülést, az ő sorsuk ugyanakkor még nem dőlt el. Wirth Ádám és Vágvölgyi Ákossérülés miatt nem tartott a társakkal a munkában.

forrás és kép: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus