Szerbia és Csehország lettek a 3X3 világbajnokok

A férfiaknál Szerbia, a nőknél Csehország nyerte a 3X3 világbajnokságot - a magyarok a férfiaknál a 7., a nőknél a 6. helyen végeztek.

Tegnap délután befejeződött a kínai 3X3 világbajnokság, amelyen részt vett a magyar női és férfi válogatott is - mint arról tegnap délelőtt volt szó, mindkét gárda kiesett a negyeddöntőben, nem jutottak a legjobb 4 közé.

A férfiaknál a spanyolokat 17-13-ra legyőző szerbek, illetve a minket legyőző szlovéneket az elődöntőben 17-15-re felülmúló USA találkozott a fináléban, ahol 21-16-ra nyert Szerbia, ezzel ők lettek a világbajnokok. A sportág koronázott királya, Dusan Bulut és az egykor Szegeden is megforduló Dejan Majsztorovics összesen 16 pontot szórt a döntőben, és az Egyesült Államok 28 mérkőzés után kapott ki először. A bronzmeccsen a szlovének 17-16-ra verték a spanyolokat. A torna All-Star csapatát az MVP-nek választott Bulut, a pontlista második helyén végző, amerikai Myke Henry, illetve a szlovének vezére, Gasper Ovnik alkották.

A magyar válogatott a hetedik helyen végzett összesítésben.

A döntő:

A nőknél az első nap a Cook-szigeteket még csak hosszabbítás után legyőző csehek és a negyeddöntőben a franciákat (21-10), az elődöntőben pedig a spanyolokat (19-15) megverő ukránok találkoztak, és végül Csehország lett a világbajnok, miután 21-11-re győzött. A cseheknél az idei U18-as Európa-bajnokság MVP-je, Sara Krumpholcova 8 pontot szerzett a fináléban (a legtöbbet), a torna legértékesebb játékosának választott Michaela Uhrova pedig korábban volt Európa-bajnok normál kosárlabdában. A bronzmeccsen az USA 20-14-re verte a spanyolokat. Az All-Star csapatba Uhrova mellett az amerikai Linnae Harper és az ukrán Ganna Zarytska került. 

A magyar lányok a hatodikok lettek végül.

A döntő:

És a 10 legszebb megmozdulás a világbajnokságról:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus