Szerződést bontott Gasper Potocnikkal a Körmend

Nem sikerült kilábalni a hullámvölgyből, így szerződést bontott a szlovén edzőpárossal az Egis Körmend - Hencsey Tamás irányítja a csapatot. 

Az Egis Körmend közleménye: 

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk, az Egis Körmend közös megegyezéssel felbontja Gasper Potocnik vezetőedző és Ziga Mravljak másodedző szerződését.

A klub vezetése megbeszélte a szakemberekkel az elmúlt időszak történéseit, amelyben nem sikerült kilábalni a tartósnak tűnő hullámvölgyből.

Az nem kérdés a számunkra, hogy mindketten nagyon magas színvonalú munkát végeztek Körmenden, amit a játékot értő kívülállók is elismernek. Ugyanakkor az elmúlt hetek eredménytelensége miatt úgy érezzük, hogy változásra van szükség ahhoz, hogy kizökkentsük a csapatot a mentális gödörből, hogy újra versenyben lehessen a korábban kitűzött célokért.

Ebben a helyzetben csak a szakmai stábban történő változtatással tudunk új impulzust adni a játékosoknak, akikről tudjuk, hogy a most mutatottnál sokkal jobb teljesítményre is képesek.

Megtettük személyesen, de ez úton is szeretnénk megköszönni Gasper Potocnik és Ziga Mravljak Körmenden elvégzett, magas színvonalú szakmai munkáját, amellyel korábban szép eredményeket ért el csapatunk az alapszakaszban és a FIBA Europe Cup sorozatában is.

Emberileg is két kiváló személyiséget ismerhettünk meg bennünk.

Kívánunk nekik minden jót, sok sikert a kosárlabdában és a magánéletben is!

Amíg nem találjuk meg az új vezetőedzőt, addig Hencsey Tamás fogja irányítani a csapat szakmai munkáját.

Az Egis Körmend vezetősége

Gasper Potocnik gondolatai a szerződésbontás után

A klub vezetősége ma délelőtt tájékoztatott arról, hogy szeretnék felbontani a szerződésemet, ezzel megszüntetni az együttműködésünket.

Elmondhatom, hogy én mindig igyekeztem a tudásom legjavát adni, profinak lenni mennyire az csak lehetséges. Minden megbeszélésen, edzésen és mérkőzésen ugyanúgy. Ebben a helyzetben teljes mértékben tiszteletben tartom a klubvezetés döntését, hogy úgy gondolják, most ez a legjobb a csapat számára. Én mindig a tudásom legjavát adtam itt. Az elköszönéskor szeretnék köszönetet mondani a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, a játékvezetőknek és a média képviselőinek, akikkel úgy érzem, végig nagyon korrekt kapcsolatban voltunk. Nagy köszönettel tartozom azoknak a támogatóknak, akik mellettünk álltak a jó és a nehéz pillanatokban is. Külön szeretnék köszönetet mondani a teljes edzői stábnak és minden embernek a klubnál, akik segítették a munkámat az elmúlt másfél évben. Természetesen minden játékosnak is jár a köszönetem, akik minden egyes napon keményen küzdöttek a klub színeiért, mezéért. Néha nehéz volt a körmendi munka részesének lenni, de nagyon élveztem az itteni létet és mindig nagyon szívesen, örömmel gondolok majd vissza mindenkire. A lehető legjobbakat kívánom az Egis Körmendnek és nagyon sok vidám pillanatot valamennyi szurkolónak! MTE!

Ziga Mravljak gondolatai a szerződésbontás után

Remek 16 hónapot töltöttem Körmenden! Nagyra értékelem azt, ahogy a körmendi emberek fogadtak minket: Tárt karokkal és szívekkel! Épp emiatt minden egyes pillanatot élveztem, amit itt töltöttem. De ilyen a sport, minden történet véget ér egyszer.

Az együttműködésünk, a közös útunk véget ért, és egyáltalán nem vagyok csalódott emiatt, mert tudom, hogy minden percben, amit a klubért és a csapatunkért végzett munkával töltöttem, teljes szívemet és a testemet adtam a csapat sikerességéért.

Ebben a helyzetben elsőként szeretném megköszönni a klub vezetőinek a bizalmat és a támogatást, amit a kezdetektől a mai napig kaptam. A bámulatos szurkolóinknak, akik segítettek minket az egész szezonon át, és természetesen a játékosoknak, akik keményen dolgoztak mindazért, amit együtt értünk el. Nagyon hálás vagyok mindenért, amit a körmendi klub és a város tett értünk! Biztosak lehettek abban, hogy én a csapat legnagyobb szurkolója maradok a jövőben is!

Végül néhány szót szeretnék még küldeni a csapat szurkolóinak!

Amikor a csapat jól játszik és jó eredményeket ér el, akkor mindig könnyebb támogatni, biztatni őket. De most/ma/holnap, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy mindenki szeretné, akkor jobban szükségük van a támogatásra, biztatásra, mint bármikor!

Szóval segítsétek, támogassátok a fiúkat attól függetlenül, hogy éppen mi történik majd a szezon végéig és a csapattal közösen sokkal könnyebben éritek el a céljaitokat!

(és magyarul írta:) HAJRÁ Körmend!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus