Szerződést kötött Somogyival az Olaj

A magyar bajnok Szolnoki Olaj KK ma Somogyi Gergellyel kötött szerződést.

A szolnoki klub közleménye:

"A Szolnoki Olaj KK 1,5 éves szerződést kötött Somogyi Gergellyel. A center az olasz másodosztályból érkezik és az orvosi vizsgálatok, valamint a szükséges játékengedélyek megérkezése után december 26-ától kapcsolódhat be a csapat felkészülésébe és léphet pályára az idei év utolsó mérkőzésén december 29-én Valjevoban a Metalac ellen.

Szolnoki Olaj KK

2014. december 21."

A 25 éves, 221 centi magas center 2012-ben végzett a UC Santa Barbara egyetemen, majd egy rövid időt töltött egy alacsonyabb szintű amerikai ligában, a WCBL-ben. 2012-ben nem kelt el a drafton, de a Los Angeles Lakers leszerződtette az edzőtáborra - onnan október végén, az alapszakasz kezdete előtt küldték el.

A 2012/13-as idényt a spanyol másodosztályban, a Básquet Coruna együttesénél töltötte, az előző idényt pedig a EuroCupban is szereplő Alba Fehérvárnál - itt az első csoportkör legjobb blokkolója volt 2.0-s átlagával.  Az Albánál a magyar bajnokságban 11.1 pontot, 6.6 pattanót és 1.8 pontot átlagolt 23.7 perc alatt, míg az EC-ben 10.2 pont, 6.4 pattanó és az említett 2.0 blokk voltak a mutatói átlag 25.4 perc alatt.

Ebben az évben az olasz harmadik vonalban (A2 Silver) kezdett, de 8 meccs után szerződést bontottak vele, ezt követően érkezik most az Olajhoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus