Szlovén válogatott légiós Sopronban

Megvan a soproni csapat harmadik külföldi játékosa, rutinos, tapasztalt kosarast szerződtettek. 

A sakc.hu közleménye:

A szerb Uros Duvnjak és az amerikai Lamb Autrey után megvan csapatunk harmadik idegenlégiósa a 2017-18-as évadra. Sasa Zagorac személyében egy rutinos, több országban is megforduló, korábban igen erős európai bajnokságokban edződő szlovén válogatott kosarassal erősítettünk.

Új játékosunk neve ismerősen csenghet a kosárlabda magyarországi barátai számára, ám pár éve, a 2013-14-es évadban nem új játékosunk, hanem bátyja, Zeljko Zagorac játszott a Falco csapatában.

Csapatunk legfrissebb “szerzeménye” 1984 január 1-én született, a 4-es és az 5-ös poszton egyaránt otthonosan érzi magát, “paraméterei” 206 centi magas és 107 kg.

Sasa Zagorac hazájában végigjárta a korosztályos válogatottakat és tagja volt a 2004-ben U20-as Európa-bajnokságot nyerő szlovén nemzeti csapatnak is. Pályafutása korábbi szakaszaiban -amellett, hogy hazája több élcsapatában is szerepelt-, játszott a spanyol és az olasz élvonalban egyaránt. Tagja volt hazája 2015-ös EB-n szereplő válogatottjának.

Az előző, a 2016-17-es évadban szezonban Sasa két csapatban és összesen 4 különböző sorozatban lépett pályára. Az oroszországi Perm városában található Parma csapatában kosarazott, és az igen erős VTB Ligában meccsenként, nem egészen 25 percet a pályán töltve 10,5 pontot, 5,9 lepattanót és 1,5 gólpasszt átlagolt.

A másik gárda, amelynek szerelését magára ölthette a bolgár Lukoil Academic Sofia volt, amelynek színeiben a Bajnokok Ligájában 2 meccsen átlagban 18 percet a pályán töltve 9 pontot és 2,5 lepattanót, a bolgár bajnokságban pedig 11 meccsen, egy félidőnyit a pályán töltve 7,9 pontot, 4,4 lepattanót és 1,7 gólpasszt átlagolt. A FIBA Európa-kupában 9 mérkőzésen pályára lépve, s ezeken átlagban 22 percet játszva, 10,4 pont, 3,8 lepattanó és 1,6 gólpassz volt az átlaga.

A kosaras szakma sokoldalú, messze átlagon felüli játékintelligenciájú kosarasnak tartja Sasa Zagoracot, aki mind a négyes, mind pedig az ötös poszton átlagon felüli teljesítményre képes. Posztját és alkatát tekintve figyelemre méltó, hogy a nemzetközi sorozatokban rendre közel 2 gólpasszt osztott ki csapattársainak.

Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs kiemelte: hosszú tárgyalássorozat végén sikerült megegyezni a korábbi szlovén válogatott játékossal, akit egyértelműen vezéregyéniségnek szemelt ki a fiatal szakvezető, Váradi Kornél vezette szakmai stáb. Ügyvezetőnk reméli,, hogy a kosaras nagy nemzetközi tapasztalatának köszönhetően valóban húzóembere lesz együttesünknek a következő évadban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus