Szombat este kijuthatunk az Eb-re

Szombat este 19:30-tól a magyar férfi kosár válogatott akár az Eb-részvételt is kiharcolhatja Nagy-Britannia ellen egy győzelemmel - a találkozó felvezetőjét olvashatjátok!

Európa-bajnoki selejtezők, G-csoport, 4. forduló
Nagy-Britannia (2-1) - Magyarország (3-0)
2016.09.10., szombat, 19:30

A britek múltjáról, keretéről beszéltünk már az első, kecskeméti mérkőzés előtt is - ezen a linken olvashattok róluk bővebben. A 19 pontos, ellenünk összeszedett zakójuk óta azért javultak. A második körben 17 ponttal verték a macedónokat, ráadául szépen elosztották a pontokat, heten is elértek 8 egységig, és a legjobbak is 18-17-16 pontokat dobtak "csak". Miután kisebb nehézségek árán (a félidőben csak kettő volt közte) behúzták a kötelezőt is Luxemburg ellen (itt is megoszlottak egyébként a terhek), így most ők a másodikok mögöttünk a csoportban, a macedónok elleni nagyarányú győzelmük pedig megteremtette a lehetőségét annak, hogy esetleg tovább is juthatnak még (akár a második helyen is).

A csoport állása jelenleg

1. Magyarország 3-0 +54
2. Nagy-Britannia 2-1 +21
3. Macedónia 1-2 -13
4. Luxemburg 0-3 -62

Az látszik, hogy a palánk alatti Olaseni hozza magát egyelőre, 8-10 pont környékén termel, Andrew Lawrence ott van mindig a legjobbak között, viszont a magyarországi meccsüket leszámítva nem nagyon voltak kifejezett húzóembereik - amennyiben ellenünk is tudják ezt hozni, lehet gondunk azért Londonban, hiába az első meccs magabiztos játéka. Amennyiben azonban hasonlóan jól sikerül kivitelezni a holnapi meccsen is, amire Sztojan Ivkovicsék felkészítették a játékosokat, megint szépen le lehet bontani a britek játékát, felső 2-2-it, és megint jöhet tőlük az a "heroball", amit Kecskeméten láttunk Lawrence-től és Clarktól, és ami sok mindenre nem elég egy teljes meccsen keresztül.

A mieink első két meccsét láthatta mindenki, magabiztos és tudatos játékot játszik eddig a válogatott. Nem valószínű, hogy túlzottan elbizakodva mennénk ki a pályára (az utóbbi években azért elég sok pofont kaptunk, sokszor jöttünk ki szerencsétlenül is 50-50 helyzetekből, hogy ne könyveljük még el az Eb-részvételt), viszont a kellő magabiztosságunk ezután a három, és főleg a legutóbbi macedón győzelem után egészen biztosan megvan. Most nemcsak ki van találva a játék, de egészen pontosan végre is van hajtva, ezzel pedig eddig kihasználtuk az ellenfelek összes gyengeségét és kisebb megingását - most sem kell több, hiszen láthattuk testközelből, ez az brit csapat azért közel sem verhetetlen.

Egy győzelemmel akár már holnap megünnepelhetjük a kontinensviadalra való kijutást, amennyiben Macedónia akkora gödörbe kerülne, hogy ki tud kapni Luxemburgban is a szintén 19:30-tól kezdődő egymás elleni mérkőzésen - ebben az esetben a macedónok és a luxemburgiak is 3-3 győzelemre lennének tőlünk 2 fordulóval a vége előtt, a briteket pedig oda-vissza megverjük. Amennyiben nyerünk, azonban a macedónok is nyernek, akkor is elég egy luxemburgi győzelem, hogy az utolsó forduló már tét nélküli legyen számunkra, a jó értelemben. Ha esetleg kikapnánk, de kevesebb mint 19 ponttal, akkor is megmarad az első helyünk és a kiváló pozíciónk a továbbjutásra.

A találkozót a magyar televízió nem közvetíti, azonban élőképes stream lesz róla - erről be fogunk számolni a holnapi nap folyamán.

Hajrá magyarok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus