Szrdjan Antics a Jászberény új vezetőedzője!

Vasárnap kora délután csapatértekezleten mutatták be a jászberényiek új vezetőedzőjét, az 53 éves, szerb Szrdjan „Riki” Anticsot.

Vasárnap 13 órakor, csapatértekezleten mutatta be a Fortress-Jászberény új vezetőedzőjét Nagy József. A JKSE elnöke bevezetőjében elmondta, hogy az elmúlt héten több magyar és külföldi edzővel is felvették a kapcsolatot, s közülük választották ki a szerb Srdan „Riki” Anticot, akivel a szezon végéig tartó szerződést kötöttek.

- Reméljük, hogy az új vezetőedzővel kimozdulunk végre abból a holtpontból, ahol jelenleg vagyunk. Bízunk benne, hogy vele elérjük a szezon előtt megfogalmazott minimális célunkat, azaz a play off résztvevője lesz csapatunk – mondta Nagy József.

A Fortress-Jászberény új vezetőedzője. Srdan „Riki” Antic decemberben ünnepelte 53. születésnapját.  Antic a Partizan Belgrad egyesületében kezdett kosárlabdázni, de egy sérülés miatt játékos karrierje még azelőtt véget ért, hogy a felnőtt csapatban bemutatkozhatott volna. Edzői karrierjét 1981-ben a Vozdovac Belgrádnál kezdődött, ahol a junior csapatot trenírozta. A Partizan Belgrad női csapatával 1983-1985 között három bajnokságot és két kupát nyert. A Vozdovac Belgrád vezetőedzője lett 1988-ban. Nemzetközi vezetőedzői karrierje 1991-ben kezdődött, volt edző Spanyolországban, Portugáliában, Líbiában – a válogatottat is vezette - és az Egyesült Arab Emírségben, valamint Szaud-Arábiában is, ahol több címet elnyert. A dubai nemzetközi tornán a legjobb edzői díjat ő vehette át 2008-ban. Az edzősködés mellett számos edzői szemináriumon tartott előadást, s FIBA szakértőként is tevékenykedett.

A Fortress-Jászberény új vezetőedzőjének bemutatkozásából kiderült, hogy a kemény munka híve. Mint mondta ő egyedül nem lehet sikeres, a menedzsment, a vezetőedző és a játékosok viszont együtt igen. Nagyon fontosnak tartja a jó kommunikációt mind közte és a csapat, mind a játékosok között a pályán. 

– A tegnapi, Alba Fehérvár elleni mérkőzésen láttam pozitív és negatív momentumokat is. Azon kell dolgoznunk, hogy utóbbiakat kijavítsuk. Előttünk a Magyar Kupa és a bajnokság hátralévő szakasza, amely során el kell érnünk közösen a célt, a play offba kell kerülnünk. Nem lesz könnyű, mert a riválisok is nagyon erősek, de ott lehetünk a rájátszásban, mert képesek vagyunk ezt elérni – mondta Srdan „Riki” Antic, aki hétfőn délelőtt 10 órakor vezényli az első edzését Jászberényben.

 

Forrás - tutihir.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus