Szurkolói ankét az Alba Fehérvárnál

Szurkolói ankétot tartottak a TLI-Alba Fehérvárnál - Dzunics Braniszlav, Dávid Kornél, Góbi Henrik, Balássi Imre, Tristan Spurlock és Simon Balázs is válaszoltak a feltett kérdésekre.

Az albakosar.hu beszámolójából:

"Az Alba Regia Sportcentrumban tartotta hagyományos szurkolói ankétját a TLI-Alba Fehérvár, amelyen részt vett Simon Balázs csapatkapitány, Tristan Spurlock bedobó, Dzunic Branislav vezetőedző, Góbi Henrik másodedző, Balássi Imre klubelnök és Dávid Kornél szakmai igazgató. Záporoztak a kérdések az asztalnál ülőkhöz, a legtöbben vezetőedzőnket faggatták. Az első kérdés arra vonatkozott, hogy a csapat - bár legutóbb, bravúros győzelmet aratott Pécsen - idegenben miért nem olyan magabiztos, mint hazai pályán.

- Az eredményeink idegenben valóban szerényebbek, ami persze nem jelenti azt, hogy nem játszottunk jó meccseket Fehérváron túl. Kecskeméten, Nyíregyházán és Jászberényben nagyon simán győztünk, persze, voltak találkozók, amikor kevésbé ment a játék, kikaptunk. Tudomásul kell venni, mindig két csapat van a pályán és mindkettő győzni akar. Ami fontos, a legtöbb pontot mi dobtuk a ligában, azzal együtt, hogy a támadásban sok hibát elkövetünk és a védekezésünk sem mindig tökéletes, taktikai tekintetben kell a leginkább előrelépnünk. Még mindig nem játszunk úgy, ahogy szeretném, de haladunk előre. Sok energiával kosárlabdázunk, a fiúk harcolnak minden mérkőzésen, az eredményeink nem rosszak, ott vagyunk az élmezőnyben, erre feltétlenül lehet építeni. A négy közé jutás a célunk, többen állítják, alkalmasak vagyunk a döntőre is. Nem szeretnénk elkiabálni semmit, most beszéljünk az elődöntőről, aztán, ha úgy alakul, tervezhetünk tovább is – közölte Dzunic.

A legújabb játékossal, Jerrell Wright-tal kapcsolatban elmondta, biztosra veszi, hogy hasznára lesz a csapatnak a palánk alatti harc során. Pécsett jól mutatkozott be, 9 pontot szerzett csereként. Korábbi osztrák csapatának is erőssége volt, s bizonyára nekünk is sokat segít céljaink elérésében. A vezetőedző a bedobó, Anthony Myles kapcsán feltett kérdésre is válaszolt. A szurkolók szerint az olasz élvonalból érkezett játékos mélyen tudása alatt teljesít. „Ahogy a keret összes játékosára, rá is szükségünk van. Vannak jobb és rosszabb meccsei. Nálunk nincsenek sztárok, mindenkinek dolgoznia kell, senkinek sem jut kiemelkedő szerep. Úgy gondolom, Myles jelenleg önbizalomhiánnyal küzd, azon dolgozunk, hogy ezen átlendüljön. Fontos, hogy a szurkolók a játékosokat ne becsüljék alá és ne sztárolják túl. Myles tényleg nincs jó formában, meg kell mutatnia, hogy jó játékos, húzóember” - tette hozzá a vezetőedzőnk."

 

Hogy mit mondott a célokról, lehetőségekről Dávid Kornél, Góbi Henrik és Balássi Imre, miért játszik 4-esben Simon Balázs és mit gondol az idényről, illetve hogyan érzi magát Fehérváron Tristan Spurlock, azt a csapat hivatalos honlapján, az albakosar.hu-n elolvashatjátok.

 

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus