Teher nélkül kezdheti meg a szezont a DEAC

Tavaly mindenki őket akarta megverni, most a kiesést akarják elkerülni - szakmailag és emberileg is jó a társaság - a háttér stabil. 

A cívisvárosi sportbarátoknak ünnepnappal ér majd fel a péntek, ugyanis az újonc DEAC bemutatkozik az NB I-ben: Berényi Sándor tanítványai a Naturtex Szedeák együttesével csapnak össze 18 órától az Oláh Gábor utcai arénában. A közelgő szezonrajt apropóján szerdán sajtótájékoztatót rendeztek a Debreceni Egyetemen.

– A legnagyobb igazolásnak azt tartom, hogy vezetőedzőnket, Berényi Sándort maradásra bírtuk. Úgy gondolom, a keretben jó elegyet alkotnak a magyarok, valamint a külföldiek. Igyekeztünk olyan légiósokat szerződtetni, akik példaképek lehetnek. Nagyon várjuk már a Szeged elleni találkozót. Szerencsére a szurkolókat is érdekli a csapat, ezt bizonyítja, hogy már kétszáz bérletet értékesítettünk. A csarnokban némi átalakítást hajtottunk végre a nézők még jobb kiszolgálásának érdekében – fogalmazott Becsky István szakosztályvezető.

A gárda mestere szerint a hajdúságiak elsődleges célja a bennmaradás lehet. Berényi Sándor kiemelte, az alakulatban csupán három határon túli játékos szerepel, így minimum két hazai kosaras mindig a pályán lesz.

– Az előző idényben kissé későn álltunk össze, ám a fontos mérkőzéseken olyan teljesítményt nyújtottunk, amit elvártunk magunktól. A feljutás hatalmas élmény volt, ezért a szép sikerért sokan dolgoztak a háttérben, akikről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig ők is kulcsszerepet vállaltak az osztályváltásból. Az A-csoport már mindenképpen más dimenzió lesz. Szerintem mind szakmailag, mind emberileg kiváló társaság jött össze.

Előnyt jelenthet számunkra, hogy tavaly gyakorlatilag az összes gárda minket akart megverni, de idén teher nélkül játszhatunk – mutatott rá a debreceniek csapatkapitánya, Molnár András.

Széles Diána elárulta, korábban ő is kosárlabdázott, így közel áll hozzá ez a sportág. Az alpolgármester hangsúlyozta, a város igyekszik pénzügyileg támogatni a klubot, de a piaci szereplők ugyancsak fontosak a zökkenőmentes működés megteremtésében. Úgy véli, a DEAC-nak első élvonalbeli évében el kell kerülnie a kiesést, majd ezután komolyabb terveket is szövögethetnek.

– Az egyetem életében a kosárlabda mindig népszerűnek számított. Az elsőosztályú indulás anyagilag nagyobb kihívásnak nevezhető, de stabil szponzori háttér áll a rendelkezésünkre. Bízom benne, hogy a „DEAC-szívvel” az esélyesebbnek gondolt vetélytársakkal szemben is fel tudjuk venni a versenyt – nyilatkozta Kovács Marianna, az egylet ügyvezető igazgatója.

fotó: DEAC Kosárlabda NB I.
forrás: debka.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus