Top60-ban a Körmend Európában

Az Egis Körmend együttese jól kezdte a bajnokságot és a nemzetközi kupát is - a magyar együttes ennek köszönhetően az 59. helyen van a eurobasket.com Top100-as listáján.

A eurobasket.com most is hetente adja ki Top100-as listáját, amelyben a hazai bajnokságokban és a nemzetközi kupákban elért eredményeket veszik leginkább figyelembe. Az október 20-ai lista alapján az Egis Körmend együttese az 59. helyezést kapta - Teo Cizmic csapata 3-0-lal áll a magyar élvonalban, a FIBA Europe Cupban pedig 15 ponttal verte a belga Hubo Limburg Unitedet. Bár még a szezon elején járunk, de azért nagy dolog a helyezésük, mert úgy tűnik, hogy ezúttal minden csapatot rangsoroltak (korábban előfordult, hogy a spanyol, orosz, olasz és a többi élbajnokság klubjai kimaradtak, de most nem ez a helyzet, és így is Top60-ban van a Körmend).

Hanga Ádám és a Baskonia a 4. helyen áll a Real Madrid, a CSZKA Moszkva és az ebben az idényben még szintén veretlen Olimpia Milano mögött. A Sopront szerdán csak nagy nehézségek árán megverő Nanterre a 14. (Sabáli Balázsék csoportjából az Antwerp a 35.), a Szolnokot legyőző AEK a 34. (az Olaj csoportjából a Partizan a 13., a Besiktas a 20., a Sassari a 28.), az Albát hosszabbításban legyűrő Benfica pedig a 80. (a Chalon 78.). A Körmend többi ellenfele közül a Donar Groningen a 99., a Gravelines Dunkerque pedig pont befért a 100-ba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus