Továbbra is él a bizalom Radic irányába a ZTE-nél

A horvát centert meglökő szurkolót kitiltják - Mohácsi és csapattársai kiállnak Radic mellett - a csapatkapitány szerint el kell kezdeniük nyerni - Bencze Tamás szerint az összetartással nincs gond.

A zaol.hu interjúja Bencze Tamással, Stárics Kornéllal és Mohácsi Mátéval:

– Mondjuk úgy, hogy nem álltunk teljesen össze még, a bronzérmes csapat több meghatározó tudású játékosa távozott. Ráadásul egyik légiósunktól elköszöntünk, úgyhogy van még feladat bőven a csapatnál – mondta el érdeklődésünkre, amikor megkerestük. – A szerdai találkozón csapatszinten már léptünk előre, de egyénileg is fejlődnie kell a társaságnak. Nem vitás, az eredményességhez jó teljesítmények is kellenek. Az összetartással nincs gond, s hadd mondjam el: csütörtökön nem volt kötelező edzés, de gyakorlatilag mindenki itt volt a csarnokban, hogy megbeszéljük a dolgainkat. Azzal viszont nem mondok újat, hogy a győzelmek még jobban összekovácsolnák a társaságot.

A ZTE KK-nál a szerdai, Paks elleni találkozó óta nem csak az újabb vereség okoz feszültséget. Erről már írtunk, hogy Ivica Radic-ot kikezdte a szurkolók egy része, hogy aztán a találkozó utáni szokásos „pacsizás” közben a centert meg is lökjék, tovább élezve az amúgy is feszült helyzetet. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője az esettel kapcsolatban elmondta: elítélik az esetet, és kitiltják mérkőzéseikről a magáról megfeledkezett szurkolót.

Ám az, hogy mivel szolgált rá pár ember haragjára Ivica Radic, ez nehezen érthető. Az, hogy az eddigi bajnokikon eddig nem kapta el a fonalat, tény, de amint az eredmények is mutatják, a csapat sem. A csapatkapitányt természetesen arról is megkérdeztük, hogy ebben a helyzetben miként tudnak segíteni társukon, akit az inzultus ért.

– Én, mint csapatkapitány, és minden játékostársam is teljes mellszélességgel kiállunk Ivica Radic mellett – nyomatékosította Mohácsi Máté. – Hajt, küzd, de nem annyira teátrálisan, mint talán a korábban itt megfordult centerek, s kevesebb érzelem látszik rajta a játék alatt. Talán ezt értik félre a szurkolók vele kapcsolatban. Komoly csapatokban játszott, ami nem lehet véletlen. Azzal pedig, hogy valaki kihagyja a helyzetét, még nem érdemli meg, hogy fennhangon és olyan jelzőkkel szidják, mint szerdán. Azt meg pláne, hogy meglökjék, amikor a szurkolókhoz megyünk. Ilyen alapon velem, vagy bármelyikünkkel ugyanez megtörténhet, ha nem megy a játék? A véleményét mindenki elmondhatja, megfogalmazhatja, de mindez ne ebben a formában történjen!

A ZTE KK előtt ebben a helyzetben most egy nagyon kemény mérkőzés áll, s ezt a csapatkapitány is jól tudja.

– A bajnokot fogadjuk, ráadásul az Alba hasonló erősségű csapat, mint volt tavaly, amikor az aranyérmet megszerezte. A mostani helyzetben még Egerszegen is ők számítanak esélyesnek – mondta Mohácsi Máté. – Nulla-hárommal állunk, ez a helyzet bennünket is nyomaszt, de meg kell próbálnunk nyerni. Teljesen mindegy most, hogy milyen játékkal, de el kellene kezdeni győzni, bárki az ellenfél.

Forrás - zaol.hu
Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus