Tragédia a soproni építkezésen

Halállal végződő tragédia történt a soproni aréna felújítása során csütörtök délután, egy munkás a helyszínen életét vesztette.

A kisalfold.hu információi szerint az épület mellett végzett földmunkák során az egyik helyi vállalkozót maga alá temette a meginduló föld, s a munkás életét vesztette.

Mint kiderült, egy ott dolgozó munkásra omlott egy munkagödör fala. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a városi hivatásos tűzoltók az erőgép kiérkezéséig kéziszerszámokkal kezdték meg a betemetett ember mentését, támaszrendszerrel igyekeztek megszüntetni a további omlásveszélyt. A munkagéppel, illetve a kézi erővel folytatott mentés után az egységek kiemelték a munkást, a mentők vizsgálata azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A gödör, ami emberéletet követelt körülbelül nyolc méter hosszú, három méter széles és hét méter mély volt... állítólag nem volt kidúcolva.

A soproni tűzoltó egység 14 óra 24-kor kapta a riasztást, hogy a gödör emberre omlott. Amint azt Molnár Sándor, tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem soproni kirendeltségének vezetője a portálnak elmondta, 10 tűzoltó 5 perc alatt a helyszínen volt, és azonnal ásni kezdett. A tűzoltóknak a további omlást is meg kellett akadályozniuk, támaszrendszerrel igyekeztek megszüntetni az újabb földcsúszást.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt, a Munkavédelmi Felügyelőség bevonásával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Apró szerencse a nagy szerencsétlenségben, hogy a Sopronban edzőtáborozó magyar női válogatott tagjai már órákkal a tragédia előtt elindultak Olaszországba, ahol tegnap és ma este felkészülési mérkőzést játszanak a helyiek legjobbjaival.

Forrás - kisalfold.hu
Foto, Slide - Nyikos Péter, kisalfold.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus