Trevis Simpsont bejelentette az Alba

Végleges az Alba Fehérvár kerete, megérkezett az ötödik légiósuk, Trevis Simpson is, akit be is mutattak a klub hivatalos honlapján.

Az albakosar.hu beszámolója:

Az már a szombati, révkomáromi edzőmeccs után eldőlt, hogy a kéthetes próbaszerződéssel rendelkező Derek Fenner és Alandise Harris marad klubunk kötelékében, másnap késő este az utolsó légiós is megérkezett. Hétfőn orvosi vizsgálatokon esett át, valamint a társakkal szorgalmasan gyakorolt a 25 esztendős, amerikai Trevis Simpson. Vele vált teljessé a keretünk. A 2-es poszton bevethető, 193 centiméter magas, 84 kg súlyú kosaras a két és fél órás, megterhelő tréning után külön is kinn maradt gyakorolni, főként a közeli és középtávoli dobásokkal kísérletezett, rendre sikerrel. Az edző, Dzunic Branislav szerint a sportoló különös ismertetőjele, hogy jó százalékkal értékesíti lehetőségeit.

- Az átállással még küzdök, most ismerkedem a helyi körülményekkel. Atlantából indultam, Isztambulban szálltam át, majd Budapestre érkeztem. Este 9-kor kerültem ágyba Fehérváron, délelőtt pedig jöttem a csarnokba, edzésre. Korábbi csapataimnál is kinn maradtam gyakorolni a tréningek után, szeretek egyedül dobálni, amikor már kiürül a csarnok. Karban akarom tartani a testem, az izmaimat – mondta Simpson, akire a folytatásban tüzetes orvosi vizsgálatok vártak - közölte Simpson. 

A kosaras Georgia államban született, Douglas városában, aztán a családdal Atlantába költöztek. Az egyetemi ligában, az NCAA-ben három éven át szerepelt az NC- Greensboro gárdájában, majd Európába szerződött. Minden jel arra mutat, nagyon kedveli a mediterrán világot, a görög szigeteket, ugyanis előbb Rodoszon, majd Krétán pattogtatott, a VAP Kolossos Rodou, illetve az A.G.O. Rethymno Aegean csapatában. Két éve, 2015 nyarán a finn Joensoun Kataja Basketnél húzott le egy szezont, együttesével a FIBA Europe Cup-on szerepelt. A skandinávoktól a francia élvonalba vezetett az útja, a mesés riviérán az újonc Hyeres Toulon Var Basketben játszott. A brigád megőrizte élvonalbeli tagságát, Simpson pedig három hónapra a Fülöp-szigetekre szerződött, a Blackwater Elite csapatához.

- A Fülöp-szigetekre a pénz miatt mentem, nagyon kedvező megállapodást kötöttem. A görög, a francia élvonal és a finn bajnokság is jóval erősebb. A franciáknál nem csak a kosárlabdás kultúra, a tengerpart is lenyűgözött, azonban nem ott, hanem a finneknél éreztem magam a legjobban. Nagyon kedves, barátságos volt velem mindenki.

A játékos bár új helyre került, nem kizárólag idegenek közé. Ugyanis a nyáron, Atlantában együtt edzett Chris Hortonnal, aki szintén a közelmúltban kötelezte el magát klubunkhoz.

- Az Alba Fehérvárról sok jót hallottam, tudom, hogy a bajnok és kupagyőztes együtteshez kerültem. Ahogy két éve a Kataja, tavaly a Fehérvár is szerepelt az európai porondon. Remélem, sikeres szezonunk lesz. Várom a bemutatkozást a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban.

Forrás, Foto - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus