Trotter és Báder az "újraegyesülésről" és a visszatérésről

Négy vereséget követően végre győzött az Olaj, a szolnoki csapat kedden 65-48-ra verte a szlovén Krka Novo Mestot a EuroChallenge Kupa második fordulójában. Rá egy napra egy újabb jó hír érkezett, visszatér a klubhoz, Obie Trotter az amerikai-magyar irányító játékos. Most a játékos és a cspat kapittánya, Báder Márton is megszólalt az új igazolással kapcsolatosan, íme:

Obie-t nagyon nem kell bemutatni a sportág ismerőinek, 2010 augusztusában igazolt az Olaj KK soraiba. Két év alatt a piros-feketék egyik szellemi vezére lett, a pályán és azon kívül is. Vele nyert a csapat 2011-ben, és a rákövetkező évadban bajnoki címet és Magyar kupát. Sőt 2012-ben a honi kosárlabda és az Olaj KK legnagyobb nemzetközi sikerét elérve, az együttes bejutott a EuroChallenge Kupa négyes döntőjébe, ahol a negyedik helyen végzett. Mindkét idényben a magyar mezőny legjobb játékosának bizonyult. Közben a játékos megkapta a magyar állampolgárságot, így az elmúlt két esztendőben már szerepelt a magyar válogatottban.

Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, az anyagiakban dúskáló klubok jobbnál jobb ajánlatokkal bombázták Trottert. A játékos végül 2012 nyarán az orosz bajnokságban meghatározónak számító Nyizsnyij Novgorod invitálását fogadta el. Jól ment neki a játék, csapata egyik meghatározó embere volt. Talán ezért is, tavaly nyáron ismét klubot váltott, a szintén orosz, 2012-ben a Euro-Challenge kupában harmadik Triumph Ljuberci együtteséhez igazolt. A játékosnak azonban kétszer is megsérült a térde, és műteni kellett, ezért az orosz klub elöljárói felbontották a szerződését.

- Tudjuk, hogy jó játékos Obie és emberileg is sokra tartjuk. Örülünk, hogy visszatér majd közénk - mondta Báder Márton, az Olaj csapatkapitánya. - Azt azonban mi is tudjuk, hogy hosszú ideig volt sérült, és csak az alapos rehabilitáció után számíthatunk rá. Egy biztos, nem szabad siettetnie a visszatérést, meg kell várnia a teljes gyógyulást. Természetes, hogy egy jó Obira a magyar kosárlabdának és nekünk is nagy szükségünk van.

- Jó érzés olyan helyre visszatérni, ahol szeretnek, ahol én is szerettem játszani - nyilatkozta a játékos a Nemzeti Sportnak. - Borzasztó évem volt a tavalyi, hiszen rövid idő alatt háromszor műtötték a térdem. Ráadásul az őszre már nem volt csapatom, és lelkileg magam alatt voltam. Elég régóta nem kosárlabdáztam öt az öt ellen, az augusztusi operáció után talán túl erős rehabilitációs munkát végeztem, most viszont nagyon óvatos vagyok. Jó az edzettségi állapotom, de nem szeretnék konkrét időpontot mondani, hogy mikor játszom újra a szolnoki csapatban.

Egy biztos, Obie Trotter sokat tesz a gyógyulásáért. Az elmúlt hetekben Görögországban dolgozott, és azóta is igyekszik visszanyerni az erejét és energiáját. Mindezekre neki, és az Olajnak is nagyszüksége lesz az elkövetkező időszakban.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus