Ubillával erősít a Kaposvár

Visszatért a somogyi klubhoz az irányító.

Emmanuel Ubilla a 2015/2016-os szezonban került Magyarországra, a Kaposvár igazolta le a szezon közben és akkor a bajnokság egyik legjobb játékosa lett a statisztikai mutatók alapján: 17 pontot, 5,5 lepattanót, valamint 7,6 gólpasszt átlagolt, az assisztokat és a VAL-értéket tekintve pedig ligaelsőként zárt. A következő szezonban a ZTE-hez igazolt és ott is vezérré tudott válni, 17,5 pont, 4,8 lepattanó és 8,1 gólpassz volt az átlaga, utóbbiban megint ligaelső lett, a VAL-listán pedig a második helyen végzett.

Ezt követően a lett Ventspilsnél töltötte a 2017/2018-as idényt, ahol minden meccsen kezdő volt, de kevesebb percet töltött parketten - a bajnokságban 34 mérkőzésen 23,8 perc alatt 10,4 pontot és 4,9 gólpasszt átlagolt és szerepelt a Bajnokok Ligájában is, ahol 14 találkozó során 30,6 perc alatt 11 pontot és 5,9 gólpasszt tett a közösbe.

A 2018/2019-es szezont a görög első osztályban, a GS Kymisnél kezdte, de csak négy meccset játszott, innen igazolt most vissza Kaposvárra: a somogyiak ma délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy ismét velük készül az irányító. 

Monok Tibor ügyvezető és Fekete Ádám vezetőedző is elmondta, hogy Ubillával az eddig problémásabb egyes posztot szeretnék megoldani, vezértípusú játékost kerestek, aki át tudja lendíteni a csapatot a hullámvölgyeken - ilyenkor már nagyon nehéz ilyen játétkost találni, de Ubilla éppen szabadon volt. A légiós hozzátette, hogy jókor jött számára a Kaposvár megkeresése, a társak közül többekkel együtt játszott már korábban, úgyhogy ismerik egymás játékát.

Ubilla szerződése a szezon végéig szól, a héten dől el, hogy melyik légióstól válnak meg miatta - Luka Markovics igazolásával mennyiségben megvan az együttes, így nem öt külföldivel folytatják. A nemrég szerződtetett Kasey Shepherd próbaideje jelenleg is tart.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus