Új centert igazolt a Sopron

A 26 éves, 203 centi magas Travis Taylor ebben az idényben a francia első osztályban, a Le Havre-nál játszott - ő a Sopron KC új centere.

A csapat hivatalos honlapja, az sakc.hu számolt be az igazolásról:

Csapatunk legújabb amerikai szerzeménye Travis Taylor, 26 éves, 203 centi magas és 100 kiló.

Nem idegen számára az európai környezet, hiszen két szezonon át 2013-2015-ig a Güssing Knights csapatát erősítette, míg az idei szezont a francia Le Havre csapatánál kezdte.

Sabáli Balázs, csapatunk vezetőedzője azt mondta róla: Travis Taylor az egyetemi évei után elég sikeres európai karriert tudhat magáénak. Az osztrák bajnokságban, a Güssing csapatával az elmúlt két szezonban megnyerték a bajnokságot. Stabil átlagokat produkált 16 ponttal, 10 lepattanóval, és ugyanezek a statisztikai adatok jellemezték a tavalyi Euro Challenge szezonban, ahol 12 meccsen közel 15 pont 9 lepattanót átlagolt. Egy mozgékony, atletikus és harcos játékost ismerhettünk meg benne. Bízom benne, hogy ezen tulajdonságait Sopronban is meg fogja mutatni és ezáltal segíti csapatunkat abban, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni. Az idei szezont a francia első osztály STB Le Havre csapatánál kezdte, ahonnan időközben távozott és most lett aktuális ismét, hogy a piacra kerüljön és le tudjuk igazolni. Sajnos a szabad játékosoknak a mozgása a piacon nem igazán volt megfelelő, nagyon kevés volt a kiajánlott játékos. De remélem, hogy ha kicsit későn is, sikerült megtalálnunk azt a játékost, aki a segítségünkre lesz és jól bele is fog illeszkedni a játékrendszerünkbe. Innentől már csak az lesz a legfontosabb, hogy minél jobban és minél gyorsabban sikerüljön beilleszkednie a csapatunkba. Remélem, erőteljesen hozzá fog járulni a csapat eredményességéhez és sikeresen zárjuk az idei bajnokságot.

Travis Taylor, a tervek szerint kedden érkezik Sopronba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus