Új egyesület Sopronban

Soproni Sólymok Közhasznú Egyesület néven 2014. október 31-én 11 fővel új egyesület alakult Sopronban, amelynek bemutatkozó sajtótájékoztatóját tegnap délután tartották az MKB Arénában.

Szakonyi Imre, az új egyesület elnöke a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az egyesület abból a célból jött létre, hogy a fogyatékkal élők sportolási lehetőségét biztosítsa több sportágban is. Természetesen az egyesület nyitott mindenki számára, aki szeretné kipróbálni a sportágakat.

Az egyesület tervezett sportági palettája meglehetősen színes és változatos, A  kerekesszékes kosárlabdától az úszáson át lehet majd sakkozni, teniszezni, kajakozni, dartsozni, sőt íjászat és erősport (fekvenyomás) is szerepel a terveik között.

Első körben a kerekesszékes kosárlabda szakosztály megalakulását jelentették be, amelynek szakvezetője Dr. Varga Szabolcs, aki korábban gyógypedagógusként mozgássérültekkel foglalkozott, a szakosztály vezetője, pedig dr. Bihari Csaba.

Jelenleg 6 mozgássérült sportolójuk van és 4 ép (2 hölgy és egy 18 év alatti fiú, valamint 1 felnőtt férfi, akik baráti kötelékei révén járnak sportolni). A szakvezető értelmi fogyatékkal élőknek is szeretne a jövőben sportolási lehetőséget biztosítani, az egyesület pedig más sérültek számára is próbálja biztosítani a feltételeket.

Jelen pillanatban a kosárlabdázók a Doborjáni Iskola tornatermébe járnak edzeni, de a vezetőség tárgyal egy végleges helyszínről, mert ahol jelenleg edzenek, a székek raktározása nem megoldható.

A tervek szerint a Sólymok a következő bajnokságban már elindítják kosárlabda csapatukat.

Mint Szakonyi nagy örömmel jelentette be: magánszemélyek felajánlásából 5 használt sportszékhez jutottak hozzá.

Az egyesületet olyan klubok támogatják majd, mint az Uniqa Euroleasing Sopron, a Soproni Sördögök, a SMAFC, a Soproni Sportiskola és a Soproni Darazsak Akadémia. Ezen egyesületek sportszakmai segítséget is nyújtanak, valamint a sport egyéb területein szerzett tapasztalataikat - például a pályázatok elkészítése - is hasznosíthatja majd az új egyesület.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus