Új légiós Kaposváron és Kecskeméten is

A Kaposvár egy volt bosnyák válogatott centerrel, míg a KTE egy amerikai irányítóval kötött szerződést a héten.

A delfinek.hu beszámolója Ervin Jazvinról:

Ervin Jazvin rutinos és tapasztalt játékos, egykori bosnyák válogatott, szép pályafutás áll mögötte, hiszen számos klubnál megfordult már. Profi pályafutását a német ProA ligában, Ludwigsburgban kezdte, majd Lengyelország, Görögország, orosz Superliga, ukrán Superliga, német Bundesliga állomások után Romániába került. 2013-14-ben a Rovinari csapatában játszott, 2014-15-ben pedig román kezdet után Sibenikben fejezte be az évet. Az idei szezonban az osztrák BC Hallmann Vienna első osztályú csapatában játszott már, ahonnét decemberben eljött.

Az 1980-ban született, 209 cm magas és 117 kg játékos utolsó statisztikái: Sibenik 11,3 pont, 6,2 lepattanó, Bécs 10,7 pont 7,7 lepattanó és 3 assziszt.

Jazvin január 31-ig próbaidőn van, és Nyíregyházán már játszani is fog. A centerrotációban lesz segítségünkre. Mindenképpen szükség is lett rá, hiszen Horváth Marci a héten kidőlt a sorból, gerincsérvvel. Marci pénteken még részt vesz egy orvosi vizsgálaton, ahol pontosan kiderül, hogy mennyit kell kihagynia.

Ervin tehermentesítheti a Marko - Roli párost a rotációban.

2013-14-es HIGHLIGHTS: 


A ktekosar.com tudósítása Eugene Harris szerződtetéséről:

Hétfőn jelentette be a klub, hogy elköszön Lawrence Alexandertől, az amerikai játékos ugyanis nem tudott jelentős szerepet kiharcolni magának a csapatban. Mostanra megvan az is, hogy ki lesz a helyettese.

A KTE-Duna Aszfalt a legutóbbi fordulóban úgy győzte le a Falcót, hogy a győzelemből viszonylag szerény teljesítménnyel vette ki a részét Alexander (15 perc, 0 pont). Az amerikai játékos már haza is tért az Egyesült Államokba. A vezetőség ugyanakkor szerződést kötött Eugene Harris-szel. A 29 éves irányító Lengyelországból érkezett, ahonnan a klubja pénzügyi nehézségei miatt tudott elszerződni. Harris már évek óta Európában kosárlabdázik, a 2014-15-ös bajnokságban például az ukrán Super Ligában szerepelt, itt a szezon végén beválasztották a bajnokság legjobb légiós ötösébe. Előtte ugyancsak beválasztották a macedon bajnokság legjobb légiósötösébe, sőt, ő lett az év legjobb külföldi kosarasa.
 

Forrás - delfinek.hu, ktekosar.com
Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus