Újabb láncszem Kaposváron: Hendlein három évre aláírt

Fodor Márton után újabb alapemberrel – ráadásul saját nevelésű játékossal – kötött szerződést a Kaposvári KK vezetése. Hendlein Roland három évre szóló megállapodást írt alá, ennek értelmében 2017 májusáig maradt jelenlegi együttesénél.

 

A Kaposvári KK honlapján (www.delfinek.hu) jelentette be a hírt:

 
A lehető legjobb hírt kapták tehát a csapat szurkolói, akik napok óta találgatták, hogy miként alakul Hendlein további sorsa. A megállapodás részleteiről a Park Garden és Fröccskertben tartottak sajtótájékoztatót a felek.– Nagy örömömre szolgál, hogy Hendlein Rolandot meg tudtuk tartani, az pedig igen komoly előrelépés, hogy három esztendőre szóló megállapodást kötöttünk – mondta Monok Tibor, a kaposvári KK ügyvezető-elnöke. – Hosszú egyeztetések után sikerült olyan kompromisszumokat kötni, melyek alapján végül meg tudtunk állapodni. Nem titok, hogy a Roland számára egyénileg is rendkívül sikeres szezon után számos együttes megkereste és ajánlatot tett a közös munkára. Ezekkel a csapatokkal kellett megküzdenünk érte, s ez sikerült is. Megehetősen távolról indultak az álláspontok, csak az utolsó napokban sikerült megegyezésig jutnunk. A megállapodással mindkét fél elégedett lehet. Annyit még mindenképp el kell mondanom, hogy Hendlein itt tartásához az is kellett, hogy a kaposvári utánpótlásból három fiatal játékos érkezzen, akikre egyre inkább számítani lehet a jövőben. Fodor Márton hosszabbítása, valamint Hendlein további szerződtetése révén úgy gondolom, hogy magasabb lett a respektünk a hazai klubok tekintetében. Véleményem szerint a következő szezonban mutatott eredményességünket a magyar játékosaink mennyisége és minősége fogja eldönteni. Mindenesetre, ha úgy tetszik a két legfontosabb láncszemet sikerült a helyére tennünk.

– Az itt zajló szakmai munka, a csapaton belüli légkör és természetesen a hazai környezet, ami az anyagiakon túl is nagyon fontos tényező volt a döntésem meghozatalában – nyilatkozta Hendlein Roland. – Sokat gondolkodtam a jövőmmel kapcsolatban, hiszen több nagyon jó ajánlatom is volt. Hazai és külföldi együttesek is megkerestek. Anyagilag ugyan jobban jártam volna, ha távozok, de én a hosszú távra mindenképp előnyösebb szerződést választottam. Bár a közelmúltban záruló szezon végét elrontottuk, ezzel együtt mondhatom, hogy bravúrosan szerepeltünk és megnyertük az „ár/érték arány versenyt” a magyar bajnokságban. Nem hinném, hogy valaki komolyan gondolta volna a negyedik helyünket a szezon elején. Számos visszajelzést kaptam a szurkolóktól, hogy sok szép percet szereztünk számukra. Mi pedig köszönjük az egész éves biztatásukat és ősztől ismét várjuk a lelátókra. Remélem a sérülések elkerülnek és legalább olyan sikeres esztendőt tudhatunk majd magunk mögött, mint amilyen az elmúlt kettő volt.

forrás, fotó, slide: www.delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus