Újabb nemzetközi ellenfelet kapott az Alba

A nemzetközi szövetség arról tájékoztatta az Alba Fehérvár vezetőit, hogy kettő helyett három ellenfelük lesz a nemzetközi kupában - a Basic-Fit Brussels is ott lesz a székesfehérvári klub FIBA Europe Cup csoportjában.

Az albakosar.hu beszámolója:

Az a július végi, müncheni sorsoláson már kiderült, hogy csapatunk először október 19-én, idegenben lép pályára, a portugál Benfica és az olasz Varese összecsapás vesztesével kezd. A párharc nyertese a Bajnokok Ligájában, a sikertelen fél pedig az Europa Cup sorozaton folytatja, a mi csoportunkban. Az is ismert volt, hogy a francia Elan Chalon is velünk szerepel, a Lyon melletti település együttesével november 2-án, 18:30-kor mérkőzünk a Gáz utcai csarnokban. Azonban az feltétlenül új információ, hogy negyedikként a belga Brussels Basketball is csatlakozik a csoporthoz, ami ezzel négyesre bővült. A nemzetközi szövetség honlapja a játéknapokat a korábbi terveknek megfelelően jelzi, egyelőre három csapatra formázva, de az Alba Fehérvár sportigazgatója, Simon Balázs szerint a brüsszeliek belépésével könnyen változhat, módosulhat az eddigi találkozók menetrendje.

– Amikor a Basket Groot Leuvenben szerepeltem a 2005-2006-os szezonban, többször találkoztunk velük. Akkor a fővárosiak meglehetősen gyengék voltak, ám azóta sokat erősödtek. Több amerikai légióssal és meghatározó belga játékossal rendelkeznek. Nem lesz könnyű dolgunk velük, komoly játékerőt képviselnek. Örülök, hogy nem három, hanem négy együttes szerepel a csoportban, több mérkőzést vívunk, komoly csapatokkal – közölte Simon Balázs.

Így szurkolóink is több, nemzetközi összecsapást láthatnak az Alba Regia Sportcsarnokban. Az új szezonra érvényes bérletek természetesen az Europa Cup összecsapásaira is érvényesek. A Basic-Fit Brussels hozzánk hasonlóan, augusztus vége óta vívja edzőmeccseit, döntően francia és német együttesekkel. Játszottak sorrendben a Gravelines, a Le Portel, a Phoenix Hagen, a SLUC Nancy csapatával, majd az általuk rendezett, brüsszeli tornán 93-91-re verték a harminc éve még Európa trónján ülő, azóta szelídebb, horvát Cibona Zagrebet és 64-59-re a BC Oostendét. Csapatunk közben folyamatosan vívja edzőmeccseit. Szerdán Komárnóban nyertünk 81-80-ra, szombaton, 17.30-kor Kaposváron vendégeskedünk. Nemrég már mérkőztünk a KK-val Belső-Somogyban, nagy csatában nyertünk 83-79-re. Az a találkozó a hazaiak kérésére zártkapus volt, ezúttal viszont szurkolók is megtekinthetik. Ahogy Révkomáromba, alighanem ezúttal is sok drukkerünk kíséri el csapatunkat. Jövő szerdán, szeptember 21-én, 17.30-kor itthon lépünk pályára, a KTE-Duna Aszfalt látogat Fehérvárra.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - albakosar.hu (Simon Erika)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus