Újabb utánpótlás-válogatottal erősített a Pécs

A Baranya megyei klub Antóni Csanád után Popgyákunik Balázst is leigazolta - a fiatal tehetség a Falcótól érkezik Pécsre. 

A pvsk-panthers.hu jelentette:

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy amióta csak versenyrendszerben kosárlabdáznak, minden évben legalább egy éremmel gazdagodtak... Nos, bár Popgyákunik Balázs még távol áll attól, hogy annyi bajnoki aranya legyen, mint Keller Annamáriának, a kosarassá válásban jó úton halad. 2006 óta minden évben kenguru korosztálytól juniorig részt vett korosztálya országos döntőin és minden alkalommal legalább az elődöntőig jutott csapatával. Az érdem persze nem csak az övé, a szombathelyi utánpótlás nevelés méltán elismert országszerte.

Eddig a korosztályos bajnokságokból 4 arany, 1 ezüst és 4 bronz kerülhetett a vitrinbe, legutóbb épp a tavalyi Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság bajnoki címe. Ahhoz viszont, hogy Balázsnak jövőre is érem kerüljön a nyakába, immár a PVSK színeiben kell majd szórnia a pontokat! - Több játékostól is hallottam, hogy nagyon jó a közeg a PVSK-nál, csak jót hallottam a csapatról, és Pécsett lehetőségem van jogon tanulni a kosárlabdázás mellett, ezért jó választásnak tűnt a PVSK-PANNONPOWER - indokolta döntését Balázs. - Annak különösen örülök, hogy Antóni Csanáddal csapattársak leszünk, a korábbi válogatottbeli szerepléseink során jó viszony alakult ki közöttünk. Már a döntés meghozatala előtt szóbakerült, hogy ő is ide igazol, de ez csak egy plusz pont volt, már jóval korábban is hajlottam rá.

Antóni és Popgyákunik is részt vett 2012-ben az U16-os "B" divíziós EB-n Bukarestben, valamint 2014-ben az U18-as "B" divíziós EB-n Szófiában a magyar válogatott tagjaként. Szófiában Balázs már több alkalommal "alacsony" 4-esként is szerepelt a csapatban, amit valószínűleg a jövő évben is kamatoztathat majd. 

Az, hogy jövőre is 3 fronton, az U20-as Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságban, az NBI. B-csoportban U23-as csapattal, és a felnőtt keretben is helyt kell állnia, már nem lesz újdonság a 195 centi magas bedobónak. A Falco-ban 6 A-csoportos mérkőzésen léphetett pályára a fiatal játékos, ezzel szemben az U21-es bajnokságban aranyéremig menetelt csapatával, a B-csoportban pedig 22 mérkőzésen bizonyította rátermettségét; 10,28 pont, 3,28 lepattanó, 1,52 gólpassz volt a mérkőzésenkénti átlaga. - Tudom, hogy elsősorban nem a felnőtt csapatban kell bizonyítanom, de remélem, hogy a B-csoportban és az U20-ban folyamatosan sokat szerepelhetek majd és a teljesítményemmel kiérdemelhetem, hogy A-ban is kapjak játékperceket - reflektált a magával szemben állított elvárásaira Balázs. - Bár még formálódik a keret, de ha jól tudom, U20-ban és B-csoportban is a 8 közé kerülés a cél, ami komoly kihívás, ugyanakkor erősebb csapatok ellen nekünk is jobb játszani, így már csak ezért is nagyon bízom benne, hogy sikerülhet!

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus