Újabb volt NBA-játékos a magyar bajnokságban

Hivatalossá vált, hogy az idén korábban az EuroChallenge alapszakasz-csoportkörében is résztvevő Fortress Jászberényi KSE szerződtette a 221 centis horvát Bruno Sundovot, aki öt NBA-csapatnál is megfordult korábban!

A 34 éves center 1998-ban kelt el az NBA drafton, méghozzá a 35. választással, a Dallas Mavericks által. 2000-ig játszott is a texasiaknál a langaléta kosaras, de nem váltotta meg a világot és gyorsan Puerto Ricóba került, majd 2003 és 2005 között volt még négy próbálkozása a tengerentúlon, az Indiana, a Boston, a Cleveland és a New York légiósa is volt, összesen 102 alapszakasz-mérkőzésen lépett pályára és ezeken 1,7-e pont, valamint 1-es lepattanó átlagokat tudott felmutatni.

Bármilyen hihetetlen is, de a JKSE a 24.(!) profi csapata lesz pályafutása során. A mennyiség mellet azért a minőséget is érdemes kihangsúlyozni nála, a Maccabi Tel-Aviv, a Valencia és a Cibona Zagreb kosarasa is volt Sundov, aki az arab Al Shabab együttesétől érkezik Magyarországra.

A Jászberény hivatalos facebook oldala erősítette meg, hogy Sundov már a klub játékosa, viszont egyelőre nem tudni, ki távozik a gárdától.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus