Újra Sabáli Balázs a Sopron vezetőedzője

A Sopron KC-nál megint Sabáli Balázs a vezetőedző - Pojbics Szabolcs szerint Váradi Kornél nem egyedül viszi el a balhét - Sabáli reméli, hogy Váradi kap máshol vezetőedző munkát.

Az sakc.hu beszámolója és interjúja Pojbics Szabolccsal és Sabáli Balázssal:

Amint arról már beszámoltunk, Váradi Kornéllal közös megegyezéssel szerződést bontott klubunk, amely természetesen új szakvezetőt keresett. Ügyvezetőnk, Pojbics Szabolcs arról tájékoztatta honlapunkat, hogy – bár külföldi szakember neve is felvetődött – a tulajdonosi körrel egyeztetve, a klub lehetőségeit figyelembe véve a vezetőség arra a döntésre jutott, hogy az edzőkérdést helyi szinten kell megpróbálni megoldani. Vezetőségünk több, a feladat megoldására alkalmasnak tartott szakemberrel is tárgyalt. A meglehetősen rázósnak, nehéznek tűnő feladatot végül korábbi sikeredzőnk, a jelenlegi évadban eddig az U20-as és az NB I B-ben szereplő csapatunkat vezető Sabáli Balázs vállalta el, úgy döntött: belevág. Sterbenz László szakmai igazgatóként az ő munkáját is segíteni fogja.

Az edzőváltás után – amint arról Pojbics a honlapunkat tájékoztatta – a cél, hogy csapatunk minél előbb elmozduljon a kieső zónából. Emlékeztetett arra, hogy néhány éve, első ügyvezetői szezonjában amikor 1-9-cel kezdte csapatunk a bajnokságot, sikerült beverekedni magunkat a rájátszásba, sőt kis híján a négy közé jutottunk… Első lépésben az lenne a cél, hogy elkerüljünk az alsóházi rájátszást jelentő helyekről, és amennyiben ezt sikerül elérni, a középházi középszakaszból majd be lehet jutni a playoff-ba.

Ügyvezetőnk azt is kifejtette: amellett, hogy a csapat jelen pillanatban sereghajtó a bajnokságban, azért is nehéz régi-új edzőnk dolga, mert ezt a keretet ő gyakorlatilag megörökölte elődjétől. Új irányítót már ő választhat, bár jelen pillanatban, szezon közben a klubunknak megfelelő árkategóriában elég csekély a kínálat.

Pojbics Szabolcs kiemelte: az előző hetek gyenge játéka kapcsán nem egyedül a távozó szakvezető “viszi el a balhét”, a vezetőség a keret tagjai felé is jelzi majd, hogy az eddig látott hozzáállás és teljesítmény kevés...

Ezek után még egy kérdés adódik, hogy ki irányítja a jövőben az U20-as bajnokságban és a másodosztályban szereplő együttesünket. Mint ügyvezetőnktől megtudtuk, a szakember kiválasztása folyamatban van.

Sabáli Balázs, akinek irányításával Magyar Kupa ezüst és bajnoki bronzérmet is szereztünk, 2017. január 7-én a Falco elleni hazai vereség után lemondott. Most, hogy újra ő irányítja a együttesünket, a következőket mondta:

– A helyzet a csapatnál korántsem ideális. Az előző évadban azzal próbáltam segíteni a klubnak, hogy lemondtam, remélve, hogy egy új impulzus előrelépést hoz – sajnos nem igazán jött be. Most, miután a helyi szakemberek nem vállalták, a klub vezetése engem is megkeresett, és bár erre a szezonra nem terveztem ilyen jellegű munkát, némi gondolkodás után elfogadtam ezt a nem éppen hálás feladatot. A mostani segítség remélem, sikeres lesz, és ha a jóisten is úgy akarja, és valóban x-re játszik, akkor sikerül új impulzust adni a társaságnak, amely szerintem többre hivatott, mint ahol a tabellán áll. Szeretném azonban kiemelni, ez egy közös projekt, amelyhez az kell, hogy egy irányba húzzon vezető, edző, játékos és szurkoló. Csak az tud segíteni, aki a csapat mellé áll ebben a nehéz helyzetben.

Régi-új vezetőedzőnk hozzátette: sajnálja, hogy elődjével, Váradi Kornéllal az történt, ami. Tehetséges, felkészült edzőnek tartja, de valami valahogy nem működött. Vagy egy órát beszétgettek a csapatról, és Sabáli bízik benne, hogy Kornél kap majd vezetőedzői munkát.

– Aki ismer, tudja maximális odaadással vetem bele magam a munkába, és ezt természetesen a játékosoktól is elvárom – tette hozzá régi-új edzőnk. Ugyanakkor az előrelépéshez arra is szükség van, hogy a srácok magukba nézzenek, és elszámoljanak azzal, vajon nekik mi a szerepük a kialakult helyzetben. Nehezíti dolgunkat, hogy Dénes Gabi térdét ma operálják, Takács Norbi Achilles-fájdalmak miatt a héten nem edzhetett, Sasa Zagorac pedig világbajnoki selejtezőket játszik a szlován válogatottal. Sürgős lenne egy megfelelő tudású irányítót találni, ám, ahogy ügyvezetőnk is mondta, szezon közben meglehetősen szűk a piac.

Zárszóként Sabáli Balázs annyit tett hozzá, sajnálja, hogy a fiatalokkal végzett munkáját most félbe kell hagynia, mert egy nagyon szép feladat volt, velük dolgozni, képezni őket, de ahogy eddig, Kornélnál, többen most is együtt készülnek a felnőtt csapattal.

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus