Ukrán válogatott centert igazolt az Olaj

Az ukrán válogatottban világbajnokságon is megforduló Kyryl Natyazhkót igazolta le a Szolnoki Olaj KK.

A leghíresebb európai játékosügynök, Misko Raznatovics jelentette twitteren, hogy az ukrán válogatott Kyryl Natyazhko a Szolnoki Olaj KK-hoz igazolt.

A 25 éves, 210 centi magas center 2012-ben az Arizona egyetemen végzett, amely nagyon jóhírű intézmény - igaz, itt rettenetesen kevés lehetőséget kapott, 1-2 pontos és ugyanennyi pattanós átlagai voltak 8-10 percek alatt.

Profi karrierjét hazájában, az Azovmash Mariupol együttesénél kezdte, ahol két évet húzott le, az előző szezonban pedig a litvánok egyik legjobb csapatánál, a Lietuvos Rytasnál is játszott - az Olaj egyik mostani EuroCup-csoportellenfelénél. A szezon második felében is erős csapatban pattogtatott, hiszen a lengyel PGE Turow játékosa volt. A litvánoknál 13 mérkőzésen 8 perc alatt 3.3 pont és 2.5 pattanó voltak az átlagai, míg a Turownál 23 meccsen 13.7 perc alatt 6.2 pontot és 4.4 pattanót tett a közösbe fellépésenként.

Ukrán válogatott középjátékosról van szó - bár a mostani Eb-n nem vett részt, a tavalyi világbajnokságon 5 meccs alatt 4.4 pontot és 3.4 pattanót átlagolt.

Az látszik, hogy pályafutása nem kevés részében kiegészítőembert játszott - a képességeivel nincs probléma, de a Szolnoknál jelentősen nagyobb szerepet fog várhatóan kapni. Kérdés, hogy ehhez hogyan fog alkalmazkodni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus